logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Steeds leuker, Jelle Hermus

Steeds leuker - Jelle HermusEr zijn steeds meer blogs en websites die hun weg vinden naar het boekenschap. Blijkbaar is offline ook een heel erg goed medium! Vaak is dat ook zo. Ik moet ook zeggen dat Steeds Leuker, het boek van Jelle Hermus, ook bijzonder lekker is om te lezen. Het boek is gebaseerd op het platform SoChicken, dat er om draait mensen op een meer positieve manier naar het leven te laten kijken.

Vrolijk beeld

Het is dan ook helemaal niet zo raar dat Steeds Leuker een heel erg leuk en vrolijk boek is om te lezen – het hele boek is luchtig geschreven en bevat vrolijke illustraties. Daar wordt je alleen al blij van. Wel valt me op dat er op verschillende manieren geschreven. Je komt door het boek heen heel verschillende stijlen tegen: soms is er geschreven in een echte spreekstijl, in de praktijkdelen is het juist wat zakelijker en vanuit de kennis. Wel blijft het luchtig en praktisch. Jelle weet de kennis van zijn verhaal goed te koppelen aan duidelijke voorbeelden.

Positief inzicht

Wat Steeds leuker zo goed maakt, is dat het laat zien dat we stiekem met zijn alleen behoorlijk negatief zijn geworden. Jaloezie, competitiviteit en het feit dat alles simpelweg steeds groter en beter moet, staat het leuke leven stiekem heel erg in de weg. En leuk is toch belangrijker dan luxe? Dat is de duidelijke boodschap van dit boek. Weg met al dat negatieve gedoe. Weg met dat gedoe, basta! En zo word je leven steeds leuker.

Ga direct naar Steeds leuker op BOL.com.


Recensie over Steeds leuker

Steeds leuker is een makkelijk leesbaar boek met een goede aandacht voor een leuker leven, zonder al te veel problemen. Het heeft vrolijke illustraties en duidelijke stappenplannen / opdrachten, maar soms vind ik het ook wat overdadig met omschrijvende teksten, die bovendien vaak op echte spreektoon zijn geschreven. Dat had wat korter en zakelijker gemogen.

Score: 7


Informatie

Steeds leuker,
Kosmos uitgevers, 288 pagina’s, paperback.
ISBN: 9789021567068. Prijs: 20 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.