logo-liggend-wit-donkerblauw

Maak van je staycation een succes

Hoewel de grenzen weer open kunnen en we overal naartoe kunnen waar we willen, stuiten mensen op een ander probleem. Aan de ene kant zijn de meeste vakantieplekken nagenoeg volgeboekt en kun je niet altijd meer naar de locatie van jouw keuze. Aan de andere kant is het leven een stuk duurder geworden… en dat heeft ook zijn uitwerking op de prijzen van een vakantie. Waarom zou je dat geld dat je aan een weekje op de camping zou steken niet stoppen in je tuin, zodat iedere dag een vakantiedag is? Met deze tips maak je van jouw staycation een succes!

trampline

Tuin aanpakken

Je tuin aanpakken zal niet iedere jaar op je planning staan, maar je zult er jarenlang plezier van hebben. Door een overkapping te maken in je tuin zul je veel vaker en langer kunnen genieten van het buitenleven. Een fijne tuinset, een plekje om lekker te relaxen in een luxe stoel en een plek voor de barbecue doen ook wonderen!

Actieve vakantie

Heb je zin een wat actievere vakantie? Dan kun je overwegen om te investeren in een zwembad of een trampoline. Het kost wat ruimte in de tuin, maar het biedt je leuke dingen om te doen en even actief te zijn of wat verkoeling te zoeken. Geef hierbij liever wat meer uit voor een goed en degelijk exemplaar dan voor een instapmodel om te kijken ‘of het iets voor je is’. En nee, je hoeft natuurlijk niet meteen voor het topmodel te gaan, maar als je een matige kwaliteit in huis haalt, zal dat niet echt motiveren om er veel gebruik van te maken!

Sfeer in de tuin

Een paar jaar geleden hebben we ervoor gekozen om onze tuin in verschillende stijlen in te richten. Met eenvoudige accessoires maak je namelijk een super leuk thema in verschillende landen. Denk aan alle clichés over landen en ga in feestwinkels op zoek naar toffe accessoires. Op onze website vind je suggesties voor een staycation in het thema Mexico, Frankrijk, Spanje, Hawaii en meer.

Plan vakantetijd in

Een van de moeilijkste dingen om een staycation te houden, is het plannen van vakantietijd. Als je thuis bent, is het verleidelijk om toch bezig te zijn met het huishouden, de was en andere klusjes. Hoewel je die niet zomaar kunt negeren (die afwas doet zichzelf niet!) is het wel belangrijk om tijdens zoń staycation echt tijd voor elkaar in te plannen. Doe alsof je op de camping bent of op een vakantiepark. Lekker niks!

Uitstapjes ondernemen

Ook vanuit huis kun je heel wat ontdekken. Waar de meeste mensen kilometers reizen om nieuwe ervaringen op te doen, is hun eigen directe omgeving vaan nog onbekend terrein. Durf die stap te maken en ga op onderzoek in je eigen omgeving! Je zult verstelt staan hoeveel leuke uitstapjes je kunt maken en nieuwe dingen kunt ontdekken.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.