logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Laat je als (startende) ondernemer bijstaan door een advocaat


Beginnende ondernemers hebben lang niet altijd een goed beeld van hetgeen er op hun af kan komen in de eerste jaren, dat zij de organisatie runnen. Hoe richt je de boekhouding op een correcte wijze in? Welke bepalingen neem je op in een arbeidsovereenkomst voor je eerste medewerkers? Wat doe je op het moment dat een leverancier de gemaakte afspraken niet nakomt? Enzovoorts. Het maakt het in de arm nemen van een advocatenkantoor door (startende) ondernemers een heel verstandig idee. Advocaten in Apeldoorn, Utrecht of bijvoorbeeld Arnhem adviseren ondernemers over zaken gerelateerd aan sterk uiteenlopende rechtsgebieden. In dit artikel vind je suggesties waarover jij je als ondernemer kunt laten adviseren. 

Sparringpartner voor verschillende rechtsgebieden 

Er zijn verschillende rechtsgebieden waarover je jezelf kunt laten adviseren als ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan het benaderen van een arbeidsrecht advocaat, om je bij te laten praten over de rechten van een werknemer, de wijze waarop je een arbeidsovereenkomst opstelt, enzovoorts. Een arbeidsovereenkomst kun je niet geheel naar eigen inzicht samenstellen; je dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de regels op het gebied van een concurrentiebeding. Je mag een dergelijke bepaling niet in de overeenkomst opnemen, wanneer je een medewerker voor bepaalde tijd aanneemt. Een arbeidsrecht advocaat vertelt je er meer over. 

Advies op het gebied van ondernemingsrecht 

Bij het opstarten van een onderneming zal je wellicht nog niet denken aan arbeidscontracten; een eerste stap is het bepalen van de meest geschikte rechtsvorm. Ook hierover kan advies wenselijk zijn. Wat betekent het, wanneer je voor een besloten vennootschap (BV) kiest? Hoe zit het met je persoonlijke aansprakelijkheid bij een vennootschap onder firma (VOF)? Een ondernemingsrecht advocaat helpt je hierin op weg, wat bijdraagt aan het maken van een weloverwogen keuze bij de start van je onderneming. 

Rechtsbijstand voor ondernemers en particulieren 

Om door een advocaat geholpen te kunnen worden bij juridische vraagstukken, is het verstandig te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Zo hoef je de kosten die men rekent voor het advies van een ervaren advocaat niet volledig zelf te vergoeden. Het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is niet alleen interessant voor ondernemers; ook particulieren hebben er baat bij. Denk aan de situatie waarin je als werknemer in conflict raakt met je werkgever. De hulp van een arbeidsrecht advocaat is in zo’n situatie zeer wenselijk. Deze vertelt je meer over de rechten die je als werknemer hebt in verschillende situaties.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.