logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Start opnamen Nederlandse horrorfilm The Windmill


the windmill

De opnamen van de internationale horrorthriller THE WINDMILL zijn deze maand van start gegaan. De film wordt in Nederland gedraaid met een internationale cast en een Nederlandse crew. De cast bestaat uit de Nederlandse acteur Bart Klever (De Poel, Cop vs Killer), de Britse Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending en de tv serie Broadchurch) in de rol van Jennifer, acteur Noah Taylor (Almost Famous, Edge of Tomorrow, Lara Croft Tomb Raider), Tanroh Ishida (Gambit, The Railway Man), Fiona Hampton (Kingsman The Secret Service). Daarnaast vertolken ook Ben Batt en de jonge acteur Adam Thomas Wright een rol. De regie is in handen van Nick Jongerius.

Over de film

Jennifer, een Australisch meisje dat op de vlucht is voor haar verleden, belandt in Amsterdam. In haar wanhoop om aan de autoriteiten te ontkomen, sluit ze zich aan bij een groep toeristen die een bustour gaan maken langs de wereldberoemde Hollandse windmolens. Als de bus met motorproblemen tot stilstand komt in niemandsland, is Jennifer samen met de andere toeristen veroordeeld om haar toevlucht te zoeken in een vervallen schuur naast een sinistere windmolen. De legende gaat dat de windmolen bewoond werd door een duivel aanbiddende molenaar, die in plaats van graan te malen, de botten van de plaatselijke bevolking vermaalde. Als de toeristen een voor een verdwijnen, realiseert Jennifer zich dat ze iets gemeen hebben. Ze dragen allemaal een geheim met zich mee dat hun fataal kan worden …

De opnamen

De opnamen van de film zijn inmiddels van start gegaan en duren nog de hele maand november. THE WINDMILL is een supernatural horrorthriller, naar een idee van Nick Jongerius, die ook voor de regie tekent. Jongerius maakt hiermee als regisseer zijn speelfilmdebuut. Hij produceerde eerder de Nederlandse horrorfilm Doodeind, evenals de internationale horrorfilm Frankenstein’s Army die in Nederland in Rotterdam in première ging tijdens IFFR en internationaal zijn première beleefde tijdens het Tribeca Film Festival. Voor televisie regisseerde Jongerius meerdere seizoenen van Spangas en Vrijland. Het scenario van The Windmill is geschreven door Chris W. Mitchell die eerder De Poel schreef en regisseerde.

De film wordt geproduceerd door het Nederlandse productiebedrijf Pellicola (Of Ik Gek Ben, Doodeind en Frankenstein’s Army) in coproductie met de Amerikaanse productiemaatschappij ETA (Blunt Force, Misconduct). De internationale sales is in handen van Kaleidoscope Film Distribution. Gusto Entertainment is in Nederland betrokken bij de uitbreng van de film. THE WINDMILL komt mede tot stand dankzij de Netherlands Production Incentive. De wereldwijde release van de film staat gepland voor 2016.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.