logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Starlink: Battle for Atlas


Ken je het computerspel Starlink: Battle for Atlas al? Daarin leid je een team van interstellaire piloten om het Atlas-sterrenstelsel van het Vergeten Legioen te bevrijden. Een felle strijd, dat kan ik je alvast verzekeren! Gelukkig heb je genoeg wapens en mogelijkheden ter beschikking. Letterlijk. Wat met Starlink: Battle for Atlas kun je zelf jouw ruimteschip bouwen en aanpassen zoals jij dat wilt! Dankzij innovatief modulair speelgoed bouw je unieke ruimteschepen die on-the-fly aangepast kunnen worden voor een nieuwe manier van spelen. Hierdoor kun je makkelijk inspelen op elke uitdaging die je tegenkomt in dit epische open wereldavontuur.

Ruimteschip bouwen

Starlink: Battle for Atlas maakt gebruik van het systeem dat we bijvoorbeeld kennen van Skylanders, Disney Infinity en LEGO Dimensions: met een soort portal (dat je in dit geval aan je controller koppelt) breng je vliegtuigen tot leven. In tegenstelling tot de zojuist genoemde games heb je in Starlink echter bijzonder veel aanpassingsmogelijkheden. Je kiest bijvoorbeeld je piloot en het basisvliegtuig, maar van dat vliegtuig kun je ook nog eens de vleugels én de wapens aanpassen naar jouw wensen. Gewoon, door ze fysiek op het vliegtuig op jouw controller te veranderen. Dat kan zelfs in-game. Dus heb je een tegenstander die je net met dat ene wapen wel denkt te kunnen verslaan, kun je ‘m snel wisselen om vol gas de knallen. En naarmate je de piloten, wapens en vliegtuigonderdelen meer gebruikt, worden ze krachtiger en kun je bijvoorbeeld meer combo’s inzetten in je gevechten.

Open wereld

Het bijzondere aan Starlink: Battle For Atlas is wel dat je vliegt in een open wereld. Je kunt alle uithoeken van het planetenstelsel ontdekken om nieuwe ervaringen op te doen, vrienden te maken en het Vergeten Legioen weg te vagen. Daarbij zijn er op zeven verschillende planeten te ontdekken, ieder met hun eigen eigenschappen. En het spreekt voor zich dat iedere planeet zo zijn eigen sterke en zwakke punten heeft – net als de bewoners ervan. Bovendien zijn er genoeg geheimen te ontdekken die je kunnen helpen in jouw strijd voor rechtvaardigheid. Tijdens het spel kun je jouw piloot verbeteren naarmate hij meer ervaring krijgt, maar ook jouw schip en vloot wordt als maar sterker en beter. 

Team up

Zeven planeten om te redden en te onderzoeken is nog al wat. Gelukkig hoef je dat ook niet alleen te doen. Je kunt online aan de slag met je vrienden, maar je kunt ook lokaal splitscreen met elkaar samenwerken om het planetenstelsel van Atlas veilig te stellen. Die offline coop mogelijkheid vind ik persoonlijk erg leuk. Zo kun je toch gamen met genoeg sociale interactie. Bovendien maak je op die manier optimaal gebruik van je vliegtuigen en piloten. De een zal bijvoorbeeld een heel andere favoriet hebben dan de ander. Ga je liever vol in de actie, of wacht je rustig af en bevries je liever de tijd om rustig iedereen te achtervolgen? Aan jou de keuze. Bouw je eigen vliegtuig en ga er voor!


Recensie over Starlink: Battle for Atlas

CooleSuggesties topper

Een nieuwe game met fysieke collectable items: het was al een tijdje rustig op dat front. Starlink brengt het echter helemaal terug, met meer dan genoeg wisselopties en variatie om het ontzettend interessant te maken voor alle soorten gamers. Bovendien zien de werelden er mooi en gelikt uit, wat een absoluut pluspunt is. De actie is spectaculair: je vijanden achtervolgen en met je ruimteschip bestoken met alle wapens die je hebt blijft een adrenalinerush. Ik weet in ieder geval al wat er op mijn verlanglijstje komt: meer vliegtuigen. Meer piloten… meer wapens!

Score: 10


Games koop je online bij:

Ga direct naar Starlink op BOL.com.

Game info

Ubisoft
PS4, XBOX One, Switch, PC, shooter. Prijs: 65 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.