logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Film recensie: Stargirl, seizoen 1


Stargirl is een bijzondere serie van DC, die je zou kunnen vergelijken met een vrolijkere serie voor superheldenfans. Een soort Doom Patrol, maar dan zonder het zwartgallige, negatieve gedoe. Je maakt kennis met een compleet nieuwe groep superhelden, die de middelbare school nog niet heeft afgemaakt. Zij moeten het opnemen tegen een groep doorgewinterde schurken, die veel van hun ouders hebben vermoord. Maar zijn ze daar wel tegen opgewassen?

Verrassend begin

De openingsmomenten van Stargirl zijn al spectaculair en spannend. De eerste scene van de eerste aflevering laat namelijk de moord op de Justice Society of America zien, op het hoofdkantoor van de Injustice Society of America… de schurken. Later in de serie zal er al genoeg kritiek zijn op die idiote namen, geen nood. In dit stukje van de serie vind je al heel wat cameo’s en leuke verrassingen te vinden. Kijk hem dus met alle aandacht! Het is echter een echte introductie, waarbij je kennismaakt met de wat sullige Pat Dugan (Luke Wilson), de sidekick en vriend van superheld Starman. Pat belooft aan zijn vriend om de Kosmische Staf te beschermen, totdat de staf een waardige opvolger kan vinden om de JSA te herbouwen. Aan de andere kant van de stad vertelt een jonge moeder, Barbara Whitmore (Amy Smart) aan haar dochter Courtney, dat haar vader niet is komen opdagen met Kerstmis. Tien jaar later zien we Pat en Barbara weer terug. Ze zijn inmiddels getrouwd en verhuizen terug naar Blue Valley, waar alle oude tegenstanders nog actief zijn en wachten op hun moment om de wereldmacht over te nemen. De tiener Courtney (Brec Bassinger) heeft het lastig om een plekje te vinden op haar nieuwe school, maar dat verandert als ze struikelt over de oude kist in de kelder van haar nieuwe huis.

Eigenwijs wapen

De Kosmische Staf is een eigenwijs wapen met een eigen wil, zoals de cape van Dr. Strange. De dynamiek tussen Courtney en de staf is er eentje die je niet mag ontkennen. Al snel ontdekt Courtney dat Pat actief is geweest bij de JSA. Inmiddels heeft hij een enorme robot gebouwd waar hij in plaats kan nemen. Zelf heeft hij namelijk geen krachten, maar hij is wel een briljant monteur. Courtney ontdekt dat haar vader wel eens Starman zou kunnen zijn. Ze neemt de rol van Stargirl op zich en probeert de JSA weer op te bouwen, met behulp van de magische voorwerpen van de vorige JSA-leden. Tussen de bedrijven door leer je in iedere aflevering een ander lid van de Injustice Society of America kennen, die hun terugkeer plannen. Dat zorgt in iedere aflevering weer voor een spannende confrontatie.

Teambuilding

Een groot deel van de serie is voorbehouden aan het opbouwen van de nieuwe JSA, waarbij ze jaargenoten op school ronselt om deel te nemen aan haar plan. Dat zijn stuk voor stuk buitenbeentjes, wat het groepsgevoel aan de ene kant versterkt, maar aan de andere kant ook genoeg mogelijkheden biedt voor wat rebelse acties. Al snel heeft ze mensen gevonden voor de rol van Wildcat, Hourman en Dr. Mid-Nite.


Ga direct naar Stargirl, seizoen 1 op BOL.com.

Recensie over Stargirl, seizoen 1

Stargirl is een heerlijke superheldenserie, die je gezien moet hebben. Het heeft zijn brute momenten, maar is over het algemeen lekker comic-achtig en luchtig. De verhalen haken geweldig goed in elkaar. Je kunt zien dat DC veel liefde en geld in dit debuutseizoen heeft gestoken, hopelijk wordt die magie voortgezet. Dit eerste seizoen is natuurlijk een ‘becoming of age’-seizoen, dat een deel van de dynamiek onttrekt aan het vinden van de juiste personages en het leren kennen van alle karakters. Ik ben benieuwd hoe die spanning zich in het tweede seizoen blijft ontwikkelen.

Score: 8


Informatie

Titel: Stargirl, seizoen 1
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 40 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.