logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Star Wars: Unlimited, een geheel nieuwe Trading Card Game

Star Wars: Unlimited is een geheel nieuwe Trading Card Game met oneindige mogelijkheden. Het spel wordt uitgebracht door Fantasy Flight Games, in samenwerking met Lucasfilm Ltd. Het spel bevat iconische helden, schurken, voertuigen en settings uit alle facetten van de legendarische Star Wars-franchise, waaronder films, tv-series, strips, videogames en alles daartussenin. Het spel wordt wereldwijd gelanceerd in 2024.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Star Wars: Unlimited

Star Wars: Unlimited is een snel, dynamisch spel dat zowel makkelijk te leren als strategisch diepgaand is. De ontwikkeling van het spel is al drie jaar gaande. Fans kunnen zich verheugen op een regelmatig releaseschema van drie sets per jaar. Om volledig te integreren in de gehele ervaring is Organized Play vanaf het begin naast het spel ontworpen en zal op dag één van de release gereed zijn. Van wekelijkse ervaringen op winkelniveau tot wereldwijde grootschalige evenementen, er zal voor gamers van elk niveau iets te beleven zijn.

“Het is voor ons van groot belang dat dit spel toegankelijk is voor alle spelers, dus of je nu een casual speler, wedstrijdspeler of verzamelaar bent, er is voor elk wat wils in dit spel. Duidelijke mechanieken zijn de drijvende kracht achter het ontwerp. Het is strak en beknopt zonder fratsen – een kaartspel in zijn puurste vorm.”

Jim Cartwright, Product Strategy Director voor Fantasy Flight Games

Een nieuwe ervaring voor Star Wars fans

Star Wars fans en verzamelaars zullen de Star Wars galaxy op een geheel nieuwe manier kunnen ervaren, met nooit eerder vertoonde, verfrissende nieuwe ontwerpen. Toegewijde TCG-fans en -verzamelaars kunnen uitkijken naar alternatieve kaarten met speciale bewerkingen en afwijkende visuele designs.

Star Wars Unlimited is een snel en strategisch kaartspel geschikt voor iedereen! Of je nu een hardcore Star Wars fan bent, een ervaren speler van TCG’s of ergens daar tussenin. In dit spel bouw je een deck met kaarten die je bemachtigt uit willekeurige boosterpacks. Elk van die kaarten heeft verschillende sterktes, zwaktes en mogelijkheden. Het spel heet niet voor niets “Unlimited”; met meer dan 200 kaarten in de eerste set -Spark of Rebellion- alleen al zijn er talloze strategieën en combinaties die wachten om ontdekt te worden. Kies je leider, bouw je deck, breid je collectie uit, en lanceer jezelf in een galaxy met oneindige mogelijkheden!

“Star Wars: Unlimited is het hoogtepunt van FFG’s rijke geschiedenis gecombineerd met het befaamde Star Wars merk. Als studio stoppen we ongekende middelen in elke afdeling in dit spel. We kunnen niet enthousiaster zijn om dit in de wereld te brengen zodat iedereen het kan ervaren. We kunnen niet wachten om jullie meer te laten zien.”

Chris Gerber, Fantasy Flight Games Head of Studio

Merchandise koop je bij:

Oneindig veel manieren om te spelen

Het doel van het spel is eenvoudig: vernietig de basis van je tegenstander voordat zij dat bij jou doen. Natuurlijk kun je dat doel op talloze manieren benaderen. Het “unlimited” thema van het spel betekent dat je een deck kunt samenstellen dat precies past bij de speelstijl die je wilt.

Deckbuilding

We zullen later meer in detail treden over deckbuilding. Voor nu hoef je alleen te weten dat je deck bestaat uit kaarten die je trekt en speelt: je leider en je basis. Elke ronde wisselen jij en je tegenstander elkaar af en voeren elke beurt één actie uit. Bijna alles wat je in het spel doet is een actie. Zo kan je bijvoorbeeld een kaart spelen, aanvallen met een eenheid, een ability activeren, enz. Het bepalen welke actie je op een bepaald moment moet gebruiken is een groot deel van de strategie van het spel. En aangezien je tegenstander kan reageren op alles wat jij doet met hun actie, is elke ronde dynamisch en onmogelijk te voorspellen!

Een ground unit (links) en een space unit (rechts)

Een ander strategisch element van het spel heeft betrekking op je speelgebied, dat is verdeeld in twee verschillende arena’s: een ground arena en een space arena. Elke unit kan alleen in het ene of het andere gespeeld worden, wat betekent dat elk gevecht in Star Wars: Unlimited op twee verschillende fronten plaatsvindt.

Deploy!

Sommige kaarten kunnen units in beide arena’s beïnvloeden. Veel leiders, zoals Luke Skywalker (Spark of Rebellion 10) en Darth Vader (Spark of Rebellion 5) bijvoorbeeld – hebben vaardigheden die elke unit kunnen beïnvloeden ongeacht de arena. Leiders zijn krachtige kaarten die het middelpunt van je deck kunnen vormen. Een typische leider heeft zowel een “undeployed” kant (waar hij het spel begint) als een “deployed” kant, die ook een unit is. Later vertellen we meer in detail over het inzetten van leiders en laten we je alvast een aantal leiders zien, dus stay tuned!

star-wars-unlimited-rebels-luke-skywalker

Dit spel heeft voor elk wat wils, of je je nu richt op constructed play of je halsoverkop stort op draft en sealed events. En over evenementen gesproken…

Organized Play

Star Wars: Unlimited is een competitief Trading Card Game (of “TCG”), dus natuurlijk zullen er uitgebreide mogelijkheden zijn voor Organized Play!

Wij bij FFG hebben alle learnings van onze vorige spellen meegenomen – inclusief wat werkte, wat niet werkte, en wat we nooit hebben kunnen proberen – en hebben die gebruikt als basis om een nieuwe Organized Play structuur voor dit spel vanaf de grond op te bouwen. We hebben gewerkt aan OP voor Star Wars: Unlimited sinds het begin van het spel, in samenspraak met de ontwerpers om het zo goed mogelijk te integreren in het DNA van het spel.

Casual of competitief

We willen dat dit spel toegankelijk is voor alle spelers, dus Organized Play voor Star Wars: Unlimited zal worden opgesplitst in twee kanten: Casual Play en Competitive Play.

Casual Play evenementen omvatten activiteiten zoals prerelease evenementen, weekly play en Store Showdowns. De focus van Casual evenementen is om plezier te hebben en kansen te bieden aan zowel nieuwere spelers om het spel te leren als ervaren spelers om nieuwe decks of strategieën uit te proberen. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in de toernooiwereld, hopen we dat je toch langskomt bij je plaatselijke spelwinkel om deel te nemen aan Casual Play!

Dat gezegd hebbende, als je geïnteresseerd bent in de toernooiwereld, dan is Competitive Play iets voor jou! De focus van Competitive events is om spelers de kans te geven hun vaardigheden en strategieën tegen elkaar te testen in een eerlijke en competitieve omgeving. Dit is waar de glorie en het prestige van Organized Play te vinden is, met grootschalige toernooien en enorme prijzenpotten om naar uit te kijken. We kunnen niet wachten om de Competitive scene te lanceren!

Met Competitive Play evenementen kun je toernooipunten verdienen, waarbij het aantal punten afhangt van je resultaat. Deze punten worden gekoppeld aan je profiel op de officiële Star Wars: Unlimited website (de volledige versie hiervan lanceert vlak voor het release van het spel). Verzamel genoeg toernooipunten en je kunt een uitnodiging verdienen voor het Star Wars: Unlimited Galactic Championship! We zullen later dieper ingaan op Competitive Organized Play, maar nu alvast een voorproefje van hoe de OP-structuur van dit spel eruit zal zien:

Ongelimiteerde mogelijkheden

Star Wars: Unlimited is FFG’s grootste spel tot nu toe. Deze eerste blik is slechts een klein voorproefje van wat komen gaat, en we hebben veel – en dan bedoelen we ook véél – informatie te delen over dit spel in de komende tijd. We zullen regelmatig stukjes en beetjes onthullen tot de release van het spel, dus zorg ervoor dat je de social media accounts van Fantasy Flight Games volgt om op de hoogte te blijven van kaart onthullingen, regels, gameplay en meer!

We kunnen niet uitdrukken hoe enthousiast we zijn over Star Wars: Unlimited. Kijk uit naar de eerste set, Spark of Rebellion, die uitkomt in 2024!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.