logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Star Wars Squadrons

Ben jij ook zo’n Star Wars fan? Dan is het voor jou niet zo moeilijk te raden wat de ultieme volgorde is om alle Star Wars film te kijken. Misschien is het zelfs één van de redenen waarom jij bent gaan gamen. En wat een mazzel heb je de afgelopen jaren gehad! Naast de vernieuwde serie films uit de Star Wars saga krijg je ook een paar mooie cadeautjes in je schoot geworpen, zoals een Star-Wars versie van The Sims 4… en natuurlijk het onlangs verschenen Star Wars Squadrons. Hiermee komt voor veel gamers en Star-Warsfans de lang gekoesterde droom uit om eens in een X-Wing of een Tie Fighter te kruipen. Natuurlijk hadden we zo’n dertig jaar geleden al games als de X-Wing / Tie Fighter-serie en de coole Battlefronts op de nieuwere generatie consoles. Toch zou deze game je naar nieuwe hoogtes moeten brengen.

Lekker vliegen

En laten we wel wezen… fan van de saga of niet… het is voor iedereen heerlijk om rond te vliegen in de bijzondere ruimteschepen! De game is bovendien compatible met VR, wat een nog uniekere beleving beloofd – en dat geloof ik maar wat graag. Voor de echte fans is het natuurlijk een feest van herkenning, waarbij je in de single-player versie een unieke verhaallijn voorgeschoteld krijgt. Maar vergis je niet. Er wordt veel van jou als piloot gevraagd. Maak je borst dus maar nat, voor je jouw vliegtuig instapt! Daarbij wissel je tussen de twee kampen van de Rebellen en Het Rijk, op het moment dat de tweede Death Star in stukjes is geblazen. Het Rijk is daar niet blij mee en zint op wraak, zoals ze dat vaker doen. Jij vliegt in totaal in 14 missies met verschillende voertuigen en kunt je laten onderdompelen in het spannende verhaal. Of je klikt door en gaat voor het vliegen. Het is aan jou, beste piloot!

Arcade-simulator

Nu komt het misleidende. Want aan de ene kant zou je denken dat het een echte arcadeshooter is. Lekker in je cockpit, beetje vliegen… beetje schieten… maar dat is dus niet zo! Het is best een pittige simulator. Daarbij wordt je wel redelijk geholpen (ik bedoel: hallo! ’t is wel de toekomst… de techniek blijft ook niet stilstaan!) maar moet je je wel verdiepen in de besturing van je vliegtuig. Daarbij heb je zelfs de mogelijkheid om energie door te sturen naar je motoren, wapens of schilden, je wapens en motor te tweaken en kun je bovendien een flightstick gebruiken als besturing. Combineer dat met een VR set en je bent helemaal klaar voor dit jaar.

Multiplayer

Je kunt Star Wars Squadrons spelen als stand-alone missiegame, maar je kunt het ook opnemen tegen andere spelers in 5v5 deathmatches en vlootgevechten, met als doel om de hoofdschepen van je tegenstander te vernietigen. Ze doen allebei precies wat ze beloven en menselijke tegenstanders bieden op een onvoorspelbare manier weerstand tegen jouw strijdgedruis, wat het spel een unieke twist geeft. Heel veel variatie is hier verder echter niet te vinden. Het is ook de vraag of er nog nieuwe spelmodi worden toegevoegd, vooralsnog lijken daar namelijk geen plannen voor te zijn.

Ga direct naar Star Wars Squadrons op BOL.com.


Recensie over Star Wars Squadrons

Star Wars Squadrons ziet er geweldig uit. Het weet de sfeer en stijl van de saga goed te vangen. Die retro vormgeving met ouderwetse schakelaren op een bedieningspaneel. Geweldig! Ik kan me voorstellen dat het met een flightstick en een VR set helemaal top is. Rondzwerven rond een asteroïde, of het volgen van een Tie-interceptor die rond je heen zoeft… fantastisch. Er zijn echter beperkingen aan de game. Zo heb je niet briljant veel keuze in voertuigen en locaties, maar is ook de variatie in multiplayervarianten beperkt. Dat is wel jammer, maar desondanks is het een geweldige ervaring die je zeker moet meemaken.

Score: 8


Info

Star Wars Squadrons, EA
PS4, XBOX One, simulatie.
Prijs: 39.95 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.