logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Win vrijkaarten voor Star Wars 1: The Phantom Menace


In een sterrenstelsel hier niet zo ver vandaan, straalt de Force helderder dan ooit tevoren ter ere van het 25-jarigjubileum van Star Wars I: The Phantom Menace. Bijna vijf decennia zijn verstreken sinds George Lucas ons voor het eerst meenam op een epische reis door de ruimte, en de impact van deze franchise is net zo krachtig als de dag dat het allemaal begon.

Hoe het begon

Het begon allemaal op 25 mei 1977, toen “Star Wars: Episode IV – A New Hope” voor het eerst op het witte doek verscheen en de verbeelding van miljoenen mensen wereldwijd vastgreep. Sindsdien heeft Star Wars niet alleen de filmwereld veranderd, maar ook onze popcultuur, met iconische personages zoals Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo en Darth Vader die een blijvende indruk hebben achtergelaten op generaties fans.

Merchandise koop je bij:

Opnieuw genieten

25 jaar geleden konden we opnieuw genieten van de franchise, toen delen I-III werden uitgebracht. Reden genoeg dus om het 25-jarig jubileum van Star Wars: The Phantom Menace te vieren! Het is niet alleen een viering van een filmfranchise, maar ook een viering van de verhalen die ons verbinden, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst. Het heeft ons geleerd over moed, vriendschap, opoffering en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Het heeft generaties geïnspireerd om hun dromen na te jagen, om te geloven in het onmogelijke en om te vechten voor waar ze in geloven.

50 jaar Star Wars

Na bijna vijftig jaar blijft Star Wars niet alleen relevant, maar floreert het als nooit tevoren. Met nieuwe films, tv-series, boeken, stripboeken en merchandise die regelmatig worden uitgebracht, is de Force sterker dan ooit. Het heeft een wereldwijde gemeenschap van fans gevormd die elkaar vinden op conventies, online fora en cosplay-evenementen, allemaal verenigd door hun liefde voor een sterrenstelsel ver, ver weg.

The Panthom Menace in de bioscoop

Om het 25-jarig jubileum van The Phantom Menace te vieren, zal de film in talloze bioscopen draaien. Maar het kan altijd meer en beter. Kinepolis en Pathe organiseren daarom heuse Star Wars marathons, waarin je alle films achter elkaar kunt kijken!

Star Wars-marathon bij Kinepolis

Op vrijdag 3 mei organiseren Kinepolis Jaarbeurs Utrecht en Kinepolis Enschede een mega Star Wars-marathon. Tijdens dit event worden 9 Star Wars-films achter elkaar vertoond. Een kaartje voor de marathon kost €75,- en de ticketverkoop start op vrijdag 29 maart om 17.00 uur. De marathon start op vrijdag 3 mei om 11.00 uur en naar verwachting zal de laatste film op zaterdag 4 mei rond 12.00 uur zijn afgelopen.

Aan het einde van de rit wacht er een leuk aandenken op alle fans die de marathon volbrengen. Daarnaast zal de bioscoop worden aangekleed in thema en maakt iedereen die een ticket aanschaft voor de Star Wars-marathon bij Kinepolis kans op een Star Wars LEGO set.

Je kunt je ticket upgraden met een food deal. Daarin zit een ‘overlevingspakket’, een late night snack en een ontbijtbox op zaterdagochtend.

Op de hoogte blijven van de start van de ticketverkoop? Check dan www.kinepolis.nl/starwars. Hier zal alle info over de marathon en ticketverkoop worden toegevoegd.

Star Wars-marathon bij Pathe

Van vrijdagochtend 3 mei tot zaterdagochtend 4 mei worden alle negen delen van de legendarische saga op het grote scherm vertoond. Na een mooie dag en nacht vol avonturen zorgt Pathé voor een lekker ontbijt voor alle bezoekers. De ticketverkoop start op 29 maart 17:00.

De Star Wars marathon is te zien bij vijf Pathé theaters vanaf vrijdag 3 mei om 10:00 uur tot zaterdag 4 mei circa 11:00 uur. Alle negen delen in de marathon zijn Engels gesproken en niet ondertiteld. De ticketsale start op 29 maart 17:00. Kaarten kosten €69,50,- per persoon inclusief het ontbijt verzorgd door Pathé. De marathon vindt plaats in de volgende Pathé theaters:

  • Amsterdam Noord
  • Schouwburgplein
  • Spuimarkt
  • Tilburg Stappegoor
  • Leeuwarden

Ter ere van het 25-jarig bestaan van Star Wars Episode I: The Phantom Menace, zal er op het grote doek tijdens deze speciale re-release, exclusief 5 minuten aan beeldmateriaal van de nieuwe Star Wars-serie Acolyte worden vertoond.

Voor meer informatie en tickets, pathe.nl/starwars.

Films koop je online bij:

Winnen

The Phantom Menace is vanaf 4 mei te zien in de Nederlandse bioscoop. Wij mogen 2x 2 vrijkaarten verloten. Vul dus snel ons winformulier in! Dat kan tot en met 24 april.

Deze prijsvraag is afgelopen


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.