logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Star Trek: Picard, Seizoen 2


picard seizoen 2

Captain Jean-Luc Picard is misschien wel één van de meestbesproken hoofdrolspelers in alle Star Trek franchises. Patrick Stewart wist de rol in de serie Star Trek: The Next Generation zo geloofwaardig neer te zetten, dat de serie de hele franchise in een nieuw daglicht zette. Na Star Trek: Picard, seizoen 1, is het nu voor het vervolg. Helaas was niet iedereen direct fan van deze nieuwe serie, sommige fans waren zelfs fel tegenstander van deze nieuwe insteek.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Seizoen 2 zet de serie weer in een nieuw daglicht, de serie doet er alles aan om zichzelf weer in de schijnwerper te zetten. Na de finale van het eerste seizoen is er eigenlijk een soort reset geweest, waardoor je dit seizoen kunt kijken zonder het eerste te hebben gezien. Maar zoals dat vaker gaat: hoe harder iemand probeert, des te harder wordt er gefaald. Er wordt dus niet meer gesproken over androïden en synthetische verboden (hoewel je er soms aan wordt herinnerd dat dat Picard nu een soort robot is). In plaats daarvan komt de alwetende Q uit het niets, die besluit de oude vete nog eens op te pakken.

picard seizoen 2 screenshot

Love is in the air

Bijzonder genoeg slaat onze oude vrijgezel weer aan het daten in Picard, seizoen 2. Dat is opmerkelijk, aangezien hij in de serie altijd afstand hield van relaties en romances. Dit leidt tot een bizar subplot waarin Picard onhandig een relatie met een ander personage overweegt, en een opmerkelijk adviesgesprek met zijn oude vriend Guinan (Whoopi Goldberg). Maar deze romantische escapades moeten baan maken voor het conflict tussen Picard en Q, zoals je zult begrijpen. Q teleporteert Picard en zijn bemanning naar een andere dimensie, waar de wereld een andere lijn heeft bewandeld. Ja, ook hier is het Multiversum een ding! Gelukkig is Picard niet als enige geteleporteerd en kan hij steunen op Santiago Cabrera’s Rios, Michelle Hurd’s Raffi, Alison Pill’s Agnes, Jeri Ryan’s Seven of Nine (die dit seizoen een grotere rol speelt) en Evan Evagora’s Romulan krijger Elnor.


Ga direct naar Star Trek: Picard, seizoen 2 op BOL.com.

Recensie over Star Trek: Picard, seizoen 2

Het is bijzonder om te zien hoe de serie hier een compleet nieuwe richting in kan gaan, zonder al te veel ophef te maken over die ommezwaai. Het is een minder hectische, zwaarmoedige en moeilijke verhaallijn die we hier volgen, hoewel het soms nog altijd wat rommelig en gekunsteld overkomt. Vooral het tijdreizen en het werken met een multiversum wordt er een beetje bij de haren bijgehaald. Het is een verbetering ten opzichte van het eerste seizoen, maar nog altijd niet zoals The Next Generation ooit was.

Score: 7


Informatie

Titel: Star Trek: Picard, seizoen 2
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: 454 minuten
Genre: sci-fi.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Informatie

Titel:
Uitgever:
Tijdsduur: minuten
Genre: .
Kijkwijzer:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.