logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek bespreking: Stap voor stap gebouwen leren tekenen

Tekenen lijkt heel gemakkelijk, maar het vraagt drie belangrijke vaardigheden. Ten eerste moet je goed kijken naar de wereld om je heen en begrijpen hoe die wereld in elkaar steekt: afstand, diepte, grootte en helderheid worden voor een groot deel door natuurkundige principes bepaald. Daarnaast moet je beschikken over de juiste vaardigheden. Je moet weten hoe je een potlood op de juiste manier vasthoudt, hoe je details aanbrengt en op we lke manieren je diepte kunt aanbrengen in jouw tweedimensionale wereld. Dat is nog al wat, zeker als je pas begint.

Gebouwen leren tekenen voor beginners

Waar sommige elementen lastig zijn om weer te geven – vooral levende wezens tekenen zorgt voor velen een enorme uitdaging, is het soms makkelijker om te beginnen met onderwerpen die geduldig zijn en die je makkelijker kunt begrijpen. Denk daarbij aan voorwerpen of gebouwen. De veelal rechte lijnen kun je soms zelfs neerzetten met een lineaal of recht voorwerp, waardoor je al een solide basis kunt neerzetten. Toch ontdekken veel beginnend tekenaars dat het tekenen van gebouwen niet zo eenvoudig is als het lijkt. Vooral perspectief, verhoudingen en de diepte vormen genoeg uitdagingen.

Begin bij de basis

Toch zijn torens, kastelen, bruggen en andere bouwwerken opgebouwd uit eenvoudige volumes die van vorm veranderen afhankelijk van het gezichtspunt. Als je die basis eenmaal onder de knie hebt, is het veel makkelijker om gebouwen te tekenen! Om je te helpen begrijpen hoe een constructie in elkaar zit, wordt elke tekening ontleed in twee tot zeven eenvoudige stappen. Daarnaast komen in dit boek verschillende afwerkingstechnieken aan bod, van potloden tot grafietstiften en van balpennen tot Chinese inkt, waarmee je je gebouwen tot leven kunt laten komen.


Ga direct naar Stap voor stap gebouwen leren tekenen op BOL.com.

Recensie over Stap voor stap gebouwen leren tekenen

Het is niet makkelijk om het concept perspectief onder de knie te krijgen, zeker als je aan de slag gaat met het tekenen van gebouwen. Dit boek laat zien hoe je op een paar vrij eenvoudige manieren flinke sprongen kunt maken in je techniek. Het helpt je om de basis te doorzien. Vanuit die kennis en ervaring zul je makkelijker verder kunnen en nieuwe vormen kunnen tekenen in je gebouwen. Perspectief, het neerzetten van structuren en het afwerken met verschillende technieken en materialen komen allemaal aan bod. Het dunne boekje biedt tal van voorbeelden die in verschillende fasen tonen wat de beste werkwijze is.

Score: 7


Informatie

Titel: Stap voor stap gebouwen leren tekenen
Auteur:
Illustrator: Lise Hertog
Uitgever: Deltas
Aantal pagina’s: 32
Type boek: Paperback
ISBN: 9789044765052
Prijs: 13.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.