logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stap jij over met je zorgverzekering


Het is echt hot news: de nieuwe premies van de verschillende zorgverzekeringen zijn bekend. Door allerlei nieuwe wetten, prijzen en CAO afspraken zijn er weer de nodige wijzigingen geweest op de premiebedragen en voorwaarden van de verschillende ziektekostenverzekeringen. En hoewel het gros van de ziektekostenverzekeraars wat in prijs gaat verhogen, blijven andere weer op eenzelfde prijsniveau of zakken ze zelfs een beetje. De vraag is echter: stap jij over met je zorgverzekering?

Wat heb je nodig

Net als met alle vaste lasten is het heel slim om te kijken naar je huidige situatie. Als het gaat om je energiekosten of je mobiele abonnement is het namelijk best makkelijk om aanbieders te vergelijken. Je weet wat je nodig hebt en wat dat kost. Als het aankomt op ziektekostenverzekeringen ligt het toch wat gevoeliger. Het is een persoonlijke kwestie, waar je niet altijd even veel bij na wil denken. Toch is het verstandig om te doen. Je verzekert je voor eventuele kosten, maar gebruik je die verzekering wel optimaal? Als je bijvoorbeeld een brilverzekering hebt, gebruik je dat bedrag dan volledig? En is het bedrag wat je kijkt wel gelijk aan wat je per maand betaalt? Betaal je nu een fiks bedrag aan fysiotherapeut, maar heb je er jarenlang niets van gebruikt? Zonde!

Checklist

Daarom is het soms handig als je bij de hand genomen wordt met een praktische checklist, die alle belangrijke elementen naast elkaar zet. Op www.zorgkiezer.nl krijg je een heel duidelijke en praktische checklist die je helpt met het uitzoeken van de ideale zorgverzekering. Daarop kun je zien of je misschien al helemaal goed verzekerd bent, of dat je goedkoper uit bent bij een andere verzekeraar. Daar kun je dan op doorklikken, zodat je zelf kunt bepalen of dat ook echt zo is – maar naar mijn ervaring brengt deze vergelijkingswebsite de verschillen goed in beeld. En wil je overstappen? Dat kunnen ze bij Zorgkiezer voor je regelen. In 5 minuten kun je flink wat geld besparen op je maandelijkse kosten! En dat is trouwens niet alleen omdat Zorgkiezer de goedkoopste verzekering voor je weet te vinden, maar ook omdat je tot 12% extra korting krijgt als je via hen een verzekering afsluit!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.