logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Stap in de keuken met Rudolph van Veen en de Jonge Bakkers

rudolph-van-veen-en-de-jonge-bakkers Rudolph van Veen heeft een mooie carrière om op terug te kijken: na zijn ‘bijrol’ in de Life & Cooking met Carlo Boszhard en Irene Moors lijkt voor hem een weg te zijn gelegd naar de mooie schare Bekende Nederlanders, waar hij nog heel actief aan deelneemt in zijn kookprogramma’s op televisiezender 24Kitchen. En in zijn kookboeken, natuurlijk. Die zijn deels gekoppeld aan 24Kitchen, maar zo nu en dan komt er ook gewoon eentje van zijn hand. Zoals Rudolph en de Jonge Bakkers.

Jong geleerd is oud gedaan

Rudolph is namelijk niet alleen een televisiepersoonlijkheid, maar ook nog eens een buitengewoon bekwaam meesterpatissier! Een tovenaar met alles wat uit de oven komt – en meer. Taarten, gebak, cupcakes, je kunt het zo gek niet bedenken of Rudolph maakt het. Geblinddoekt desnoods, met één hand achter zijn rug. Echt waar – vraag het hem maar eens! Maar goed. Deze meesterbakker is niet te beroerd om zijn kennis te delen. En met wie kun je dat beter delen dan met kinderen? Want jong geleerd is oud gedaan, nietwaar? Stap voor stap leer je van alles over bakken. Duidelijk uitgelegd, met leuke foto’s en smakelijke resultaten. En let ook vooral op alle tips die in de recepten staan geschreven, die maken vaak het verschil tussen mislukt, oké en wauw.

Gevarieerd

Dankzij de vlotte manier van schrijven en de gave foto’s is dit echt een briljant kookboek voor iedereen die graag bakt. Voor de iets gevorderde bakker, wel te verstaan, want met dit boek heb je nu eens niet een echt beginnersboek in handen. En ja, dat mogen natuurlijk ook gewoon jongens zijn, ik sta regelmatig met mijn zoons in de keuken om lekkere taarten en cakejes te bakken! En dan kun je je met dit boek echt je hart ophalen. Hierin vind je namelijk zeven hoofdstukken waar je je vingers bij aflikt. Natuurlijk begin je met de basis van het bakken. Handige basisrecepten voor cake, cupcakes, crèmes en banketbakkersroom. Daar kun je alvast mee voor de dag komen! Daarna beginnen we met een ontbijt, voor de bakkersfans van brood. Dit is het favoriete hoofdstuk van Tim. In dit hoofdstuk maak je kwarkbroodjes, muesli met walnoten en cranberry’s en zelfs  Zeeuwse bolussen! De laatste drie recepten gaan over glutenvrije baksels. Altijd handig voor het geval je daar overgevoelig voor bent.

Zoetigheid

In het tweede hoofdstuk ga je dieper in op cupcakes in alle vormen en maten. Met chocolade, appel, soesjes, chocolade en stroopwafels… de laatste vier cupcakerecepten gaan over suikervrije cupcakes. Hoofdstuk 4 gaat over taart. De favoriet van Bram, mijn jongste zoon. De reden? De snoepjestaart! Die gaan we binnenkort eens goed uitproberen 🙂 De laatste drie recepten in dit hoofdstuk draaien om het zelf maken van marshmallows en het gebruik van dat recept. En Cookiemonsters opgelet: het vijfde hoofdstuk gaat over koek! Kletskoppen, pindakaas-jamkoekjes en spiraalkoeklolly’s… zelfs drie recepten met verse marsepein. Houd je meer van hartig? Dan is het zesde hoofdstuk voor jou. Kaasbroodjes, chips-diptaart of een heerlijk picknickbrood, met een paar supersnelle en makkelijke recepten. Het zevende hoofdstuk gaat om toetjes, met als onze favorieten de pannenkoekentaart en de dessertpizza. Maar pin je nog niet vast op de recepten die we hier hebben genoemd, er zijn er nog veel en veel meer. Genoeg om je buik tonnetje rond te eten!

Informatie

Rudolph en de Jonge Bakkers, Rudolph van Veen Karaker uitgevers, 178 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789045208091

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.