Jong geleerd is oud gedaan
Rudolph is namelijk niet alleen een televisiepersoonlijkheid, maar ook nog eens een buitengewoon bekwaam meesterpatissier! Een tovenaar met alles wat uit de oven komt – en meer. Taarten, gebak, cupcakes, je kunt het zo gek niet bedenken of Rudolph maakt het. Geblinddoekt desnoods, met één hand achter zijn rug. Echt waar – vraag het hem maar eens! Maar goed. Deze meesterbakker is niet te beroerd om zijn kennis te delen. En met wie kun je dat beter delen dan met kinderen? Want jong geleerd is oud gedaan, nietwaar? Stap voor stap leer je van alles over bakken. Duidelijk uitgelegd, met leuke foto’s en smakelijke resultaten. En let ook vooral op alle tips die in de recepten staan geschreven, die maken vaak het verschil tussen mislukt, oké en wauw.Gevarieerd
Dankzij de vlotte manier van schrijven en de gave foto’s is dit echt een briljant kookboek voor iedereen die graag bakt. Voor de iets gevorderde bakker, wel te verstaan, want met dit boek heb je nu eens niet een echt beginnersboek in handen. En ja, dat mogen natuurlijk ook gewoon jongens zijn, ik sta regelmatig met mijn zoons in de keuken om lekkere taarten en cakejes te bakken! En dan kun je je met dit boek echt je hart ophalen. Hierin vind je namelijk zeven hoofdstukken waar je je vingers bij aflikt. Natuurlijk begin je met de basis van het bakken. Handige basisrecepten voor cake, cupcakes, crèmes en banketbakkersroom. Daar kun je alvast mee voor de dag komen! Daarna beginnen we met een ontbijt, voor de bakkersfans van brood. Dit is het favoriete hoofdstuk van Tim. In dit hoofdstuk maak je kwarkbroodjes, muesli met walnoten en cranberry’s en zelfs Zeeuwse bolussen! De laatste drie recepten gaan over glutenvrije baksels. Altijd handig voor het geval je daar overgevoelig voor bent.Zoetigheid
In het tweede hoofdstuk ga je dieper in op cupcakes in alle vormen en maten. Met chocolade, appel, soesjes, chocolade en stroopwafels… de laatste vier cupcakerecepten gaan over suikervrije cupcakes. Hoofdstuk 4 gaat over taart. De favoriet van Bram, mijn jongste zoon. De reden? De snoepjestaart! Die gaan we binnenkort eens goed uitproberen 🙂 De laatste drie recepten in dit hoofdstuk draaien om het zelf maken van marshmallows en het gebruik van dat recept. En Cookiemonsters opgelet: het vijfde hoofdstuk gaat over koek! Kletskoppen, pindakaas-jamkoekjes en spiraalkoeklolly’s… zelfs drie recepten met verse marsepein. Houd je meer van hartig? Dan is het zesde hoofdstuk voor jou. Kaasbroodjes, chips-diptaart of een heerlijk picknickbrood, met een paar supersnelle en makkelijke recepten. Het zevende hoofdstuk gaat om toetjes, met als onze favorieten de pannenkoekentaart en de dessertpizza. Maar pin je nog niet vast op de recepten die we hier hebben genoemd, er zijn er nog veel en veel meer. Genoeg om je buik tonnetje rond te eten!Informatie
Rudolph en de Jonge Bakkers, Rudolph van Veen Karaker uitgevers, 178 pagina’s, hardcover. Prijs: 19,99 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789045208091Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op: