logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Squirrels go nuts, Smart Games


Smart Games is jullie vast welbekend. De bedenker van slimme denkspellen hebben door de jaren heen al gezorgd voor heel wat hersenbrekers voor jong en oud. De leuke puzzels zijn eenvoudig in opzet, maar toch op hun eigen vlak helemaal uniek. daarmee spreken ze telkens een andere doelgroep aan. Niet vreemd ook dat de afgelopen jaren een aantal van hun denkspellen zijn genomineerd voor Speelgoed van het Jaar! Dit jaar zijn er maar liefst drie nominaties van deze spellenproducent: Squirrels Go Nuts is genomineerd voor de categorie 6&7 jaar.

Eekhoorns helpen verzamelen

Met Squirrels Go Nuts is het jou taak om ervoor te zorgen dat de eekhoorns op het spelbord al hun eikeltjes in de grond weten te stoppen. Daarvoor heb je een beginsituatie, die netjes in een boekje staat weergegeven. Nadat je die situatie hebt nagemaakt kun je aan de slag en de eenhoorns verschuiven. In ieder speelblokje met een eekhoorn zit ook een gat. In dat gat leg je een rond eikeltje. Vervolgens mag je met het eenhoorntje schuiven. Maar enkel horizontaal of verticaal. Je mag niet schuin, en de eekhoorn mag ook niet van het bord afgehaald worden! Dat lijkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk nog knap lastig!

Om elkaar heen draaien

Als er maar één eekhoorn op het spelbord staat, is het namelijk nog niet zo’n groot probleem. Dan schuif je de eekhoorn naar het veld en je bent klaar. Zijn er echter meer eekhoorns in het spel, dan wordt het al een stuk lastiger. Dan moet je ze om elkaar heen zien te draaien. Eerst de ene eekhoorn, dan de andere. Maar in welke volgorde? En hoe krijg je ze zo ver dat ze om elkaar heen passen? Dat is helemaal aan jou, als opper-puzzelaar!

Ga direct naar Squirrels go Nuts op BOL.com.

Recensie over Squirrels go nuts

Smart Games maakt al jaren heerlijke puzzelspellen. Daarbij krijg je een mooi compact doosje en een puzzelboekje vol opgaven. In die opgaven staat een basis-opstelling die je moet maken. Vanaf dat moment ben je helemaal op jezelf aangewezen om het spel tot een goed eindpunt te brengen. Lukt het jou om alle puzzels goed op te lossen? De steentjes zijn mooi uitgewerkt, in de puzzels zit een goede opbouw en meer dan genoeg uitdagingen – zowel voor jong als voor oud!

Score: 8


Informatie

,
Smart Games Genre: puzzel,
Tijdsduur: 10 minuten. Voor 1 spelers. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 14.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.