logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welke spullen heb je nodig als je een hond in huis haalt?


Eindelijk hebben jullie de knoop doorgehakt. Na maanden twijfelen of er plek is voor een viervoeter, ligt de datum nu echt vast. Er gaat een hond komen! En of je nu een pup of oudere hond in huis haalt, je zal sowieso ook een hoop spullen moeten kopen. Maar welke hondenspullen zijn echt onmisbaar? Wat mag je zeker niet vergeten? In dit artikel zetten we de belangrijkste dingen op een rijtje.

Hondenvoeding

Je wil je hond natuurlijk het allerbeste geven. Goede voeding is van essentieel belang om je hond gezond te houden. Toch is het wel belangrijk om waakzaam te zijn in het van tevoren kopen van hondenvoeding. Je hond krijgt nu waarschijnlijk eten bij de fokker, in het asiel of waar hij of zij nu dan ook verblijft. Je wil niet te snel veranderen van voeding. Dan kunnen er al snel maag- en darmklachten ontstaan. Er verandert bovendien al heel veel voor de hond. Daarom is het belangrijk om in de eerste weken te blijven bij de voeding die hij nu al krijgt. Je zou eventueel op een later moment over kunnen stappen, maar doe dit wel geleidelijk en laat je informeren over de voeding die past bij de behoeftes van je hond.

Riem en halsband

Om te kunnen wandelen is het uiteraard ook van belang dat je een riem en halsband in huis haalt. Dat lijkt geen lastige opgave. Maar eenmaal bij een dierenwinkel aangekomen, ontdek je al snel dat het aanbod wel erg groot. Misschien zelfs wel zo groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is in elk geval dat je hond genoeg beweegruimte heeft en dat je een veilige riem kiest.

Krijg je een pup of een hond die al veel heeft meegemaakt? Dan moet je ook rekening houden met eventueel nerveus gedrag. Er zijn gelukkig ook halsbanden die extra zacht en gewichtloos zijn, zodat ze minder snel bang maken.

Voederbak

Een voederbak is onmisbaar. Maar voor welke kies je? Voor de eerste weken is het slim om voor een standaard voederbak te kiezen. Je ontdekt al snel welk type eter jouw hond is. Zo zijn er honden die het lastig vinden om hun voer te eten, maar ook honden die het in één seconde oppeuzelen. Als je dit merkt, dan zou je hier met een andere voederbak eventueel verschil in kunnen maken. Zo zijn er anti-schrokbakken die voorkomen dat je hond te snel eet.

Koop voor de eerste weken dus een standaard en niet al te dure voederbak en kijk later voor een bak die past bij de eetgewoontes van je hond.

Een mand of bench

Het is heel belangrijk dat je hond ook een eigen plekje heeft. Een veilige plek waar hij volledig tot rust kan komen. Zeker voor een pup is dit heel belangrijk. Zij hebben net als een pasgeboren baby nog veel rust en slaap nodig. Je kunt kiezen voor een mand, maar je kunt deze ook combineren met een bench. Dit is met name voor een pup nog wel eens fijn. Deze is immers af te sluiten en zo kunnen ongelukjes in huis voorkomen worden. Zeker in de nacht. 

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.