logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sport en gaming komen samen: Tilburgse straten transformeren tot digitale gamewereld


De Gemeente Tilburg, BrabantSport en Techonomy maken van Tilburg een digitale gamingwereld, waar sport en gaming samenkomen. Maak kennis met de game “Sprint van je leven!”, waarin je wordt gemotiveerd om de fysieke ‘sprint van je leven’ te ervaren tijdens het spectaculaire finale evenement: De ultieme eindsprint over een unieke 100-meter baan.

Sprint van je leven

Met de “Sprint van je leven” game streven Gemeente Tilburg en BrabantSport ernaar om kinderen in en rondom Tilburg op een leuke en interactieve manier in beweging te krijgen. In de game rennen spelers in een race tegen de klok door de digitale straten van Tilburg vol iconische (sport)locaties in de stad, zoals onder meer het Koning Willem II stadion, de Sint-Jozefkerk en het treinstation. Door een persoonlijke highscore neer te zetten, stijgen spelers op de leaderboards, waarin ze zelfs kunnen zien hoe ze scoren ten opzichte van hun buurtgenoten. De meest fanatieke spelers verdienen een plek in de spectaculaire finale op 21 oktober.

Sprint naar de finale

Tijdens de finale wordt de connectie gelegd tussen de digitale en fysieke wereld. De finalisten krijgen naast een spannende gamefinale een kans om dé sprint van hun leven te rennen over een levensgrote 100-meter baan midden op het Pieter Vreedeplein. Met behulp van geavanceerde technologieën wordt de fysieke “Sprint van je leven” van elke finalist vastgelegd in een gepersonaliseerde video met real-time statistieken van hun topprestatie.

Op zoek naar coole gadgets?

Gamen en sporten tegelijk

Met deze game laten Gemeente Tilburg en BrabantSport zien dat gamen absoluut geen vervanger hoeft te zijn van sport, maar juist als aanjager kan dienen. “De game maakt het mogelijk om heel veel doelgroepen die wellicht de weg naar reguliere sporten niet zo makkelijk vinden, te activeren en enthousiasmeren. Dat daarin Tilburg als stad een hoofdrol speelt, is natuurlijk heel mooi meegenomen”, aldus een trotse Maarten van Asten, wethouder Sport bij de gemeente Tilburg.

Nasser el Jackson

De game wordt onder andere uitgedragen door influencer en allround straatvoetballer Nasser el Jackson afkomstig uit Tilburg. Hij deelt het maatschappelijke doel van BrabantSport en Gemeente Tilburg om zoveel mogelijk kids te stimuleren meer te bewegen. Belangrijk is daarom dat niet alleen de game, maar ook het evenement toegankelijk is voor iedereen. “We hebben er bewust voor gekozen om zowel in de game als tijdens het fysieke finale evenement geen winnaars of verliezers aan te wijzen op basis van fysieke capaciteiten of prestaties. Hierdoor heeft iedereen de kans om de sprint van hun leven te ervaren”, aldus Mathijs Timmer van BrabantSport.

Ren zelf ook door de virtuele straten van Tilburg, door de ‘Sprint van je leven’ game te spelen via: www.sprintvanjeleven.nl.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.