logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

De nieuwe Spring ‘fingerlicking good’ Dunkin’ donuts

Het is weer zomertijd, waarbij ook de tijd van genieten is aangebroken – als je die al ooit moet laten varen. In alle kledingwinkels zie je de zomerkleding liggen, maar ook op andere plekken hebben ze de zomer in hun bol. Zoals bij Dunkin’ Donuts, een winkel die ik graag even binnenwip als ik in Amsterdam of Utrecht ben. Onlangs bezocht ik ze even snel in Hoog Catharijne voor een lekkere doos zomerse zoetigheid.

Zomerse motieven

Wat zo leuk is aan donuts, is dat ze erg leuk kunnen spelen met de decoraties. Met verschillende soorten en kleuren toppings kunnen ze een bijzonder creatieve aanvulling maken van hun bekende donuts. Maar dat is niet alles, want ook met de vorm van hun producten kunnen ze wat spelen. Zoals de aardbeivormige Strawberry, dat in feit een berliner bol is met een deukje aan de bovenkant. hoe eenvoudig kan het zijn? Met de juiste glazuurlaag wordt het een echte aardbei. Klasse bedacht! De aardbeivulling maakt het helemaal compleet.

De vulling maakt hem compleet

Naast de verschillende kleuren en smaken topping (koekiemonster-blauw, iemand?) verschilt natuurlijk ook de binnenkant van de donut. Veel mensen gaat – zo werd mij toevertrouwd – voor de leukst uitziende donuts, ongeacht de smaak van de topping of de vulling. Zonde! Want hoewel de koekiemonster donuts er geweldig uitzien, door het ontbreken van een vulling smaakt hij wel een beetje saai. Dan liever een crunchy donut met een vulling van nutella! Die ziet er misschien wat minder spectaculair uit, maar… man! Nutella… need I say more?

Keuzestress

Als je eenmaal voor de vitrine staat van jouw favoriete Dunkin’ Donuts zaak, kun je overmand worden door keuzestress. Dat is helemaal niet raar, want ze zijn echt fingerlicking good, die donuts. Aarzel dan niet om advies te vragen aan de medewerkers. Zij kennen hun producten immers als geen ander en zullen je het beste advies geven.

De donuts van Dunkin’ Donuts kosten 2,25 euro per stuk, 11,50 euro voor 6 stuks en 21,75 voor een doos van 12 stuks. Smakelijk eten!

Benieuwd waar een Dunkin’ Donuts bij jou in de buurt zit? Kijk dan snel op www.dunkindonuts.nl

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.