logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spotify lanceert Spotify Kids


Nieuwe app voor de volgende generatie luisteraars

Gezinnen met een Premium Family-account kunnen iets nieuws verwachten op Spotify. De Family-ervaring wordt binnenkort namelijk uitgebreid met een nieuwe app, speciaal ontwikkeld voor de volgende generatie luisteraars: Spotify Kids. De app is beschikbaar voor abonnees met een Premium Family-account en is bedoeld voor kinderen vanaf drie jaar. De bèta-versie van de app wordt vandaag uitgerold in Ierland, snel gevolgd door de rest van de wereld.

Spotify Kids is een speeltuin van geluid voor jonge luisteraars en is ontwikkeld met veiligheid en privacy als top-prioriteiten. De app bevat playlists vol meezingers, verhaaltjes en soundtracks die kinderen alleen of samen met familieleden kunnen ontdekken. Omdat Spotify Kids onderdeel is van Premium Family, zijn er bovendien geen advertenties. Ouders kunnen kiezen voor ‘audio voor jongere kinderen’ of ‘audio voor oudere kinderen’, naar gelang het beste bij hun kind past.

Dankzij bovenstaande features kunnen jonge luisteraars met Spotify Kids:

  • met hun eigen account naar audio luisteren.
  • hun smaak verkennen in een kindvriendelijke omgeving – zonder expliciete teksten.
  • muziek en verhalen ontdekken die speciaal voor hen zijn uitgekozen door experts.
  • voor kinderen gemaakte playlists beluisteren.
  • hun favoriete nummers ook offline beluisteren, te beginnen op iOS-apparaten.

Bijkomend voordeel voor ouders is dat die niet langer langs de kinderhits hoeven te navigeren in hun eigen playlists.

Omdat een nieuwe app speciaal voor kinderen iets nieuws is voor Spotify, wordt hij in eerste instantie als bèta gelanceerd. Mede aan de hand van feedback van ouders, verzorgers en andere experts, zal Spotify Kids in de toekomst verder worden uitgebreid en verfijnd. De audio waar kinderen van houden omvat meer dan muziek en betreft ook verhalen, geluiden en podcasts. Aangezien Spotify ’s werelds populairste audiostreamingdienst is, zal de expertise die op die manier wordt opgebouwd ook ten goede komen aan de Kids-app.

Spotify Kids is zonder extra kosten exclusief beschikbaar voor abonnees van Spotify Premium Family en kan, wanneer de app in een land wordt gelanceerd, op elk iOS- en Android-apparaat worden gedownload.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.