logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Er tussenuit voor een sportieve vakantie in de buurt

Ben je toe aan een fijne vakantie en wil je eens iets anders dan dagenlang op het strand liggen? De Ardennen is een zeer goede bestemming voor een heerlijke sportieve vakantie. Een vakantie in de Ardennen is heel betaalbaar en biedt vertier voor jong en oud. Een groot voordeel aan de Ardennen is dat het op relatief korte afstand van Nederland ligt en je er zo bent. Je kan dus last minute beslissen om naar de Ardennen te gaan en je bent niet gebonden aan de zomervakantie. De Ardennen lenen zich uitstekend voor een midweek of een lang weekend. In dit prachtige gebied vind je activiteiten voor jong en oud.

De Ardennen is toeristvriendelijk en biedt veel verschillende activiteiten

De Belgische Ardennen is geliefd onder toeristen uit omliggende landen, maar ook onder de Belgen zelf is het een graag bezocht gebied. Qua sportieve activiteiten kom je hier gegarandeerd aan je trekken. De rivier de Ourthe en haar vertakkingen lenen zich uitstekend voor prachtige kanotochten of rafting avonturen. Ook zijn er diverse plekken waar je heerlijk kunt zwemmen en verkoeling in het water kunt vinden tijdens de warme, zwoele zomerdagen. Wanneer je een actieve fietser bent dan zijn de Ardennen een “must visit”. Dit Belgische middelgebergte biedt de mooiste tochten voor zowel mountainbikers, wielrenners, alsook voor recreatieve fietsers. Ook op het gebied van wandelen kom je hier niks te kort en zit je helemaal gebakken met prachtige routes van verschillende niveaus en voor vrijwel alle leeftijden. Voor de extreme sporters zijn er ook mogelijkheden om te klimmen en te abseilen op diverse plekken in het gebied. Tenslotte is survival Ardennen een spannende avontuurlijke bezigheid die meerdere disciplines combineert.

Diverse accommodaties en fietsverhuurbedrijven te vinden in de Ardennen

De Ardennen zijn niet een plek voor mensen die alleen maar stil willen zitten. Je moet wel houden van sportieve activiteiten om het hier helemaal naar je zin te hebben. Het gebied is erg toeristvriendelijk en je vindt hier verschillende soorten accommodaties. De Ardennen heeft een aantal pittoreske dorpjes met hotelvoorzieningen, maar je vindt ook genoeg campings en kampeerboerderijen die veelal gebruikt worden voor schoolkampen en scoutingskampen. Wanneer je niet zelf je fiets wil meeslepen vanuit Nederland, vind je bij een Ardennen camping bovendien tal van mogelijkheden om naar wens fietsen te huren. Er zijn ook campings die arrangementen aan bieden met betrekking tot wandelen en of fietsen.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.