logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Sportief of stoer: op welke voet leef jij?

Iedereen heeft zijn eigen stijl. Dat maakt iedereen ook zo uniek en bijzonder. Als je regelmatig om je heen kijkt, zul je ook voorwerpen en middelen vinden die perfect bij jou passen. Van meubelstukken voor in huis tot de juiste kleding, bril of kapsel. Soms is het niet zo makkelijk om hét juiste item te vinden, dan zul je moeten kiezen. Bijvoorbeeld als jouw stijl niet helemaal aansluit op je werksituatie. Wat voor type je bent – het is altijd goed om te kijken hoever je jouw identiteit kunt bewaren zonder uit de toon te vallen!

Sneakers

Persoonlijk ben ik een echte sneakerdrager. Toch kan dat niet altijd. Als ik naar een nieuwe opdrachtgever ga voor een eerste gesprek, maak je niet zo’n strakke indruk als je aankomt op een paar afgetrapte gympen. Toch maak ik daar geen uitzondering op. Heren sneakers heb je gelukkig in alle soorten en maten, van forse baseballsneakers tot nette exemplaren in bruin of zwart. Details als een witte zool of afstekende veters geven zo’n schoen dan toch een leuke twist – en daar houd ik wel van. Wil je het nog neutraler? Veel merken hebben sneakers in hun assortiment in één kleur, waarbij zwart het meest voorkomt. Dan sta je er toch behoorlijk gekleed op! Onder een pak vallen ze misschien uit de toon, maar onder een pantalon met een overhemd past het prima. 

Veterboots

Je zou denken dat je met een veterboot juist in een hoekje wordt geduwd. Waar passen dit soort schoenen nu helemaal bij, behalve onder een hipsterjeans met opgerolde broekspijpen? Wel: eigenlijk overal onder! In mijn tienerjaren/vroege twintiger jaren liep ik graag op legerkistjes, toch wel dé ultieme veterboot. Van de PABO tot aan de eerste sollicaties in de zakelijke wereld verscheen ik op mijn kistjes… en niemand heeft daar ooit aanstoot aan genomen. Waarom? Wel: het ligt eraan hoe je ze draagt! Onder een wat wijdere broek – wat destijds wel de mode was – valt de broek namelijk over het hoge veterdeel van de schoen. Daardoor houd je eigenlijk een heel nette schoen over, met een grof profiel. Niks mis mee, toch? Houd je veterboots voor heren netjes bij en je kunt er zo mee op kantoor verschijnen.

Goed verzorgd

De truc zit hem vooral in het kiezen van het juiste model, dat geschikt is voor de situatie waarin je hem draagt en de algehele dresscode voor die situatie. Op het ene kantoor is het wellicht raar als je in een pantalon verschijnt omdat iedereen jeans draagt, of juist andersom. Zolang je schoenen matchen met de algehele stijl en je ze netjes verzorgt, kan er weinig misgaan. Niet te veel slijtage, geen vuil en passend bij de rest van je kleding. Wat je stijl ook is: houd je daaraan vast!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.