logo-liggend-wit-donkerblauw

Jezelf opladen met Arie Boomsma: 5 tips die je direct kunt toepassen


De zomervakantie is voorbij en we storten ons weer in het werkende leven. Met volle to-do-lijsten en vele sociale verplichtingen rennen we door de dagen en weken heen. Onze persoonlijke batterij is op deze manier zo weer leeg, terwijl het juist zo belangrijk is dat we onszelf elke dag opladen. Gelukkig is de nieuwe Google Pixel Tablet altijd opgeladen dankzij de Charging Speaker Dock. Zodra je Pixel Tablet op de dock zet zie je je favoriete foto’s, bedien je eenvoudig je smarthome en heb je meteen een krachtige speaker in huis. Ook wordt de Pixel Tablet zo continu opgeladen, zodat je tablet nooit met een lege batterij in een ladekastje ligt.

Hoe houd je jezelf net zo goed opgeladen als de Pixel Tablet? Google vroeg het aan Arie Boomsma, eigenaar van Vondelgym en auteur van boeken over gezonde routines. Hieronder zijn 5 beste tips voor een ontspannen levensstijl.

1. Verander een paar keer per dag je ademhaling

Je ademhaling is een goede indicator voor je stresslevel. Adem je bijvoorbeeld snel wat hoog in je borst, dan ben je gespannen. Adem je rustig en meer vanuit de buik, dan ben je kalm. Voor een concentratieboost verander je een paar keer per dag even van ademtempo – ook meteen een goede manier om je stress te managen. Wil je focussen? Maak je ademhalingen dan korter. Wil je stress verminderen? Maak het uitademen wat langer. Achtergrondmuziek kan je tijdens je ademhalingsoefening helpen om extra te ontspannen.. Doe dit dan wel handsfree via de Charging Speaker Dock van de Pixel Tablet door te zeggen: ‘Hey Google, speel ontspannen muziek’. De dock heeft ingebouwde speakers en een bas die vier keer sterker is dan de bas van de Pixel Tablet zelf. Zo kan hij de hele ruimte van rustgevende klanken voorzien.

2. Maak oefeningen van je dagelijkse handelingen

Beweging wordt je de hele dag aangereikt als je ervoor openstaat. Zitten en opstaan is een squat, iets boven je hoofd wegleggen is een shoulderpress, je veters strikken is een lunge, een papiertje van de grond rapen is een deadlift en loop je met twee zware boodschappentassen, dan doe je een farmers carry. Trainen is het herhalen van bewegingen. Dus sta je op van je bureaustoel of raap je iets op, herhaal die beweging dan een paar keer. En omarm de clichés, die zijn er niet voor niets. Pak de trap in plaats van de lift en de fiets in plaats van het openbaar vervoer of de auto. Je dag zit vol met kansen om te bewegen, grijp ze aan!

3. Creëer je eigen home workout studio

Om even helemaal uit de dagelijkse bezigheden te stappen is het goed om een langere workout te doen. Dit kan gewoon thuis, húp op de yogamat. Yogadocente Milou Turpijn heeft een eigen YouTube-kanaal over yoga en ontwikkelde onlangs een nieuwe vorm van yoga: Mogy Yoga Recovery. Deze yogavorm wordt sinds kort in de Vondelgym door Milou onderwezen. ‘Elke vorm van yoga is ook thuis uit te voeren. Plan een half uur vrij voor jezelf en speel je favoriete yogavideo af op de Google Pixel Tablet. Mogy Yoga Recovery is een combinatie van yoga, oefeningen die mobiliteit bevorderen en oefeningen die je normaal bij de fysio doet. Yoga Nidra is ook onderdeel van deze yogavorm, ik heb hier een video van op mijn YouTube-kanaal staan. Perfect om thuis te streamen!’.

Mocht yoga niks voor jou zijn, dan kan je inspiratie voor andere homeworkouts vinden via de vele sportgerelateerde films en series via Google TV. Wedden dat je de volgende dag zin hebt om wat push-ups of squats te doen?

4 Houd een vast ritme aan voor je slaap

Slapen is opladen, aldus Arie. Slaap is het beste medicijn tegen stress, sombere gevoelens en gebrek aan creativiteit of energie. Wanneer je elke dag op verschillende tijden gaat slapen, creëer je eigenlijk continu een kleine jetlag. Als gevolg ben je vermoeider en minder productief. Gun jezelf daarom een goede nachtrust! Zorg dat je elke dag op dezelfde tijd naar bed gaat en in de ochtend op hetzelfde tijdstip op staat. Ons lichaam is dol op ritme, het levert je bakken met energie op!

5. Blijf nooit langer dan één uur op je stoel zitten

In onze Westerse samenleving zitten we gemiddeld acht(!) uur per dag. Hierdoor verslechtert je houding, bewegen dus! Zet bijvoorbeeld een timer voor jezelf, zodat je er elk uur aan wordt herinnerd om even op te staan van je stoel of een stukje te lopen. Of doe je belletje eens lopend in plaats van zittend! Het zit ‘m in die kleine dingen. Heb je een videocall? Ook daar hoef je ook niet meer voor te blijven zitten. Pak je altijd opgeladen Pixel Tablet van de Charging Speaker Dock en bel in via Meet. Rondlopen is geen enkel probleem, de camera volgt jou namelijk door je woonkamer en door de aanpassing van de belichting zie je er altijd tiptop uit!

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.