logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Spoorloos op de droomplaneet, Myron van der Velden

Dromen doen we allemaal. De een weet ze meestal goed te onthouden, de ander alleen voor het tandenpoetsen. En de meeste mensen vergeten hun dromen simpelweg zodra ze geweest zijn. Dat geeft natuurlijk genoeg stof tot fantaseren, iets dat mensen al duizenden jaren lang doen. Hebben dromen voorspellende gaven? Moet je iets achter de magische wereld van dromen zoeken? Myron van der Velden vind van wel, zo blijkt uit Spoorloos op de Droomplaneet.

Planeet Hypnos

Myron bedacht namelijk dat al die dromen op een en dezelfde planeet plaatsvinden: planeet Hypnos, om precies te zijn, waar dromen en fantasie werkelijkheid lijken te worden. Daar, op die planeet, kunnen de mensen hun wensen en fantasieën werkelijkheid laten worden, hun angsten onder ogen zien en herbeleven wat ze hebben meegemaakt. Tenzij je een superdromer bent, natuurlijk. Dan ben je je namelijk bewust van wat je doet en meemaakt. Jammer genoeg is dat een schaars volk, zo blijkt, wanneer er iets misgaat op de droomplaneet. Er zijn namelijk een aantal kinderen dat niet meer wakker wordt. Ze worden door iets of iemand gevangengenomen op Hypnos! En naarmate ze langer op de droomplaneet verblijven, des te slechter gaat het met ze in de echte wereld. Ze zijn spoorloos op de droomplaneet!

Superdromer in de dop

Het verhaal van Spoorloos op de Droomplaneet draait echter om Minnie, een heel normaal meisje dat eigenlijk nergens echt goed in is. Dat vind ze zelf best wel een dilemma, ze zit er echt mee omhoog. Tot ze haar spreekbeurt doet over dromen en door haar meester in vertrouwen wordt genomen. Hij is namelijk onderdeel van een geheim genootschap, dat de droomplaneet onderzoekt en ontdekt! Samen met een team van 5 superdromers, waaronder 1 hond, gaan ze op zoek naar de verloren kinderen, om ze op die manier wakker te kunnen maken. Jammer genoeg heeft Minnie niet echt veel training gekregen en stapt ze als onervaren superdromer rond in de wereld van Hypnos…

Ga direct naar Spoorloos op de Droomplaneet – Myron van der Velden op BOL.com.


Recensie over Spoorloos op de droomplaneet

In de droomwereld Hypnos kan alles gebeuren wat je je maar kunt bedenken. Dat schept ontzettend veel mogelijkheden, maar ook weer een aantal beperkingen. Want hoe bepaal je wat er allemaal mogelijk is? Na een lange uiteenzetting van het hele systeem van droompolitie en het neerzetten van een geheim genootschap die alles regelt, komt het verhaal goed op gang wanneer de superdromers afreizen naar Hypnos. Daar beleven ze een aantal spannende avonturen, die lang niet altijd even fantastisch zijn als je zou denken. De ontknoping van het verhaal is – zeker gezien de vrij lange intro – weer relatief vlot, daar had ik wel wat langer van willen genieten. Het boek is vlot geschreven, toegankelijk en bevat een paar leuke feitjes en weetjes over dromen.

Score: 7


Informatie

Spoorloos op de Droomplaneet,
Illustrator: nvt
Uitgever: Leopold, 216 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789025877088. Prijs: 15.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.