Wil je een keer eens iets origineels trakteren? Deze spookjes van gepofte rijst zijn niet alleen origineel, maar ook nog erg lekker. Het kost wel wat tijd en geduld om ze te maken maar echt moeilijk is het niet.
Dit heb je nodig voor 4 traktaties:
- 35 gram Rice Krispies
- 45 gram marshmallows
- 10 gram boter
- witte (smelt) chocolade of poedersuiker met water
- zwarte eetbare stift
- 4 lolly of ijs stokjes
- Schaar/mesje, pan met anti-aanbak laag, spatel, bakpapier, ovenschaal
Zo ga je te werk:
- Knip of snijd de marsmellows in kleine stukjes. Hierdoor smelten ze straks sneller.
- Vet een schaal in met boter zodat het mengsel er straks makkelijk uit te halen is.
- Smelt de boter in een pan. Voeg de marshmallows toe als de boter helemaal gesmolten is. Laat ze smelten tot een vloeibare massa en zet het vuur uit.
- Voeg nu je de Rice Krispies toe en meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in de ovenschaal en leg er een vel bakpapier op. Druk het mengsel stevig aan met je handen.
- Laat mengsel een beetje afkoelen en stort het daarna op een snijplank. Snijd er rechthoeken van en steek in de onderkant een lolly- of ijsstokje. Zorg dat het stokje er ver genoeg in zit. Laat alles goed afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stap.
- Smelt de chocolade of maak glazuur van poedersuiker en water. Dip de bovenkant van de spookjes in de chocolade/het glazuur. Laat even uitlekken en zet apart om uit te harden (eventueel in de koelkast om het proces te versnellen).
- Teken met de eetbare stift 2 oogjes op de spookjes.
Presentatie:
De spookjes van gepofte rijst kun je inpakken in cadeaufolie zodat je ze neer kunt leggen. Maar je kunt ze ook in een halve witte kool (bekleed met aluminiumfolie) steken.
Variatie:
Natuurlijk kan je van de gepofte rijst repen ook vrolijk gekleurde lollies van maken door ze te versieren met decoratie strooisel.