Boek recensie: Spionage- Van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta

Spionage Van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta

Het boek ‘Spionage- Van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta’ geeft een hoop spionnengeheimen van eeuwen spionage weg. Van de Nederlandse tot de Engelse geheime dienst, alles komt voorbij. Het is een heel informatief boek, je moet er maar van houden. Ik vind het overigens wel leuk geschreven en vorm gegeven. Heb je vragen over de James Bond films? In dit boek krijg je uitgebreide antwoorden. Ook over spionage in de oorlogen kun je bij dit boek terecht. Misschien heb je wel een trailer van de film Tenet gezien. Wist je dat dat het hoofd van de CIA was?

Oorlog

Ik heb niet zoveel met spionage, maar het is wel grappig om dingen die je gelezen hebt in dit boek terug te horen op school. Zo gaat het dit jaar bij geschiedenis over de oorlogen en spionage speelde daar ook een grote rol in. Op de middelbare school is het sowieso fijn om informatieve boeken te lezen, want dan heb je soms al een voorsprongetje. Daarom raad ik dit boek ook aan naast dat het leuk is om te lezen.

Ga direct naar Spionage – Van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta op BOL.com.


Recensie over Spionage- Van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta

Ik vind de illustraties in dit boek heel leuk gemaakt. Het is passend in het thema, er is goed over nagedacht. Ze zijn best simpel, maar wel mooi. Ik denk dat je het gewoon zelf moet zien. De dieren die zijn getekend zijn ook heel mooi. Ik hoor je nu denken: dieren? Ja, er werden ook dieren ingezet om mensen te spioneren. Maar goed, al met al zijn is het een heel interessant boek met veel informatie. Soms zijn de onderwerpen iet wat te heftig voor jonge lezers, dus ik raad dit boek aan voor kinderen van 10 jaar of ouder.

Score: 8


Informatie

Spionage – Van geheime codetaal tot vergiftigde tandpasta,
Illustrator: Yannick Pelegrin
Uitgever: Lannoo, 152 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789401460101. Prijs: 16.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.