logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Food review: Spiked Sparkling water, Carlett Elix

Infused water is een paar jaar helemaal hip en happening. Er is echter een nieuwe trend gaande: spiked water! Dat is bruisend bronwater met een smaakje, waarbij een flinke scheut sterke drank is gemixt. Alles beheerst en gecontroleerd, uiteraard, maar dit Spiked Water is een ontwikkeling die je niet zo maar kunt overslaan. Wij probeerden het Spiked Sparking Water van Carlett Elix. Dat is bruisend bronwater met natuurlijke smaakstoffen, dus zonder suiker of zoetstoffen. Ze gebruiken zelfs geen zoete ingrediënten. De smaken waaruit je kunt kiezen? Citroen-gember en komkommer. Het mooie van Carlett Elix? Alles is biologisch!

Spiked sparkling water

Het is wel een bijzondere ervaring, moet ik zeggen, mijn eerste kennismaking met spiked sparkling water. Het is een beetje de tegenhanger van een hard seltzer, de gulden middenweg tussen bruisend bronwater en een stevige cocktail. Je proeft natuurlijk het bittertje van het bruisende bronwater al, maar dat maskeert het bittere smaakje van de alcohol al voor een heel groot deel. Die proef je dus nauwelijks – je merkt het pas wanneer de alcohol (per blikje zit 4%) zijn doel raakt. Erg hard raken doe je het niet met dit alcoholpercentage, maar wel genoeg om het te merken. De subtiele smaak van komkommer en citroen-gember is onmiskenbaar aanwezig, hoewel je ook daar je smaakpapillen even voor op scherp moet zetten. De smaak is heel subtiel aanwezig.

Je koopt het Spiked Sparkling Water van Carlett Elix bij de grote supermarkten en slijterijketens, online en in de horeca. Ontdek meer op www.carlettelix.com.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.