logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De spiegelpassante 2: De vermisten van Maneschijn, Christelle Dabos


Dat De Spiegelpassante 2 eigenlijk in het Frans is geschreven, verbaasde me eigenlijk niets. De Fransen hebben een bepaalde hang naar de oude aristocratie, de flamboyante personages en een uitbundige levensstijl. Dat zie je ook heel duidelijk terug in De Spiegelpassante 2: De vermisten van Maneschijn. Voor mij was dit tweede deel trouwens de kennismaking met de reeks… en dat viel niet bepaald mee. Het eerste deel laat je kennismaken met alle personages en hun eigenaardigheden, iets dat je absoluut een meerwaarde geeft bij het lezen van dit vervolg. Toch neemt het tweede boek je mee naar een heel nieuw rijk, dat van Thorn – de verloofde van Ophelia.

Magische werelden

De Spiegelpassante neemt je mee naar een magische wereld, waarin mensen leven in een aantal arken, een aantal ‘eilanden’ zo je wilt. Iedere ark heeft zijn eigen familiegeest, een soort godheid die nog onder de mensen leeft. Ook beschikken een aantal mensen binnen zo’n ark over buitengewone gaven. Welke gaven dat zijn, dat wordt grotendeels bepaald door de ark waaraan ze verbonden zijn. Ons buitenbeentje Ophelia is bijvoorbeeld een Lezeres. Ze kan de geschiedenis van voorwerpen zien, enkel door ze aan te raken. Dat is natuurlijk een belangrijke gave, die veel kan vertellen over personen… dingen die niet altijd het daglicht mogen verklaren. Al snel blijkt echter dat haar aanstaande man, Thorn, niet alleen haar Lezersgave wil (als je trouwt, krijg je automatisch elkaars gave), maar dat ze ook een toegangskaartje is tot zijn acceptatie. Thorn is namelijk een bastaardzoon en geen volbloed adel. En dat steekt! Maar ook de vreemde Faroek, die constant zweverig voor zich uit zit te staren en een beetje zwaar op de hand lijkt te liggen, heeft zo zijn plannen met Ophelia. Zo heeft hij een oud en magisch boek over zijn eigen geschiedenis… iets waar hij graag meer over wil weten! Ze is dus een pion in een aantal machtsspelletjes geworden.

Gevaar is overal

Maar dat is niet alles. In de magische wereld van het illusionistenplek op de Pool sluimert gevaar om iedere hoek. Gelukkig wordt ze gesteund door twee tantes, Brunhilde en Rosalinde. Zij leggen hun oor te luister bij de inwoners van De Pool om uit te zoeken wat Faroek en Thorn van plan zij met Ophelia. Maar ook de andere inwoners zijn Ophelia liever kwijt dan rijk. Als Faroek namelijk te veel te weten komt over zijn verleden, zou hun leventje wel eens voorgoed kunnen veranderen! Het gevaar komt bovendien steeds dichterbij, als de ene na de andere hoveling verdwijnt. Wie steekt daar achter… en waarom? En wanneer is Ophelia aan de beurt?


Ga direct naar De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn op BOL.com.

Recensie over De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn

De Spiegelpassante heeft me vrijwel nergens echt weten te boeien. Zo nu en dan was er een passage die me even wist te boeien, maar het grootste deel van het verhaal vind ik te bloemig, de omslachtig en vooral te opzichtig geschreven. De combinatie van aristocratie en magie is prima te combineren, maar op een gegeven moment kwamen er telefoons aan de orde en viel de onwetendheid van Ophelia toch wel heel erg op. Soms was ze heel onnozel en naïef, dan weer wist ze precies wat te doen. Het was echter vooral de schrijfwijze die mij nekte.

Score: 6


Informatie

Titel: De Spiegelpassante 2: De Vermisten van Maneschijn
Auteur:
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 584
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789024587247
Prijs: 24.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.