logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Marvel’s Spider-Man, PS4


Na het succes van de vele superheldenfilms kan het succes van superheldengames natuurlijk niet uitblijven. Misschien wel mede dankzij de opname van Spider-Man in het Avengers-universum heeft deze slingerende puber een hernieuwde aandacht gekregen. Humor, actie en gadgets worden gecombineerd in deze superheld. En in Marvel’s Spider-Man voor de PS4 word je volop in de actie geslingerd, vanaf de eerste minuut. Dat is al meteen een spectaculaire entree!

Actie en frustratie

Er is heel wat voor te zeggen dat de makers van de computergame Spider-Man je meteen in het actiegeweld gooien. Sommige tutorial-levens zijn namelijk té suf voor woorden. Aan de andere kant is de leercurve van Spider-Man wel heel stijl. Je moet al in de eerste levels alles op alles zetten om te overleven en de coole stunts onder de knie krijgen. Dat is een fikse opgave, dat mij al wat frustraties opleverde. Niet genoeg trouwens om de controller door het raam te gooien. In tegendeel – de drang om beter de worden en meer variatie in de moves te brengen was stukken groter dan het simpelweg opgeven.

Vrije wereld

Wat Spider-Man ook gaaf maakt, is het feit dat je door een open wereld beweegt. Ik wilde hier ‘lopen’ typen, maar je zult waarschijnlijk weinig lopen en meer rennen, freerunnen, webslingeren, springen, zweven en muurrennen dan dat je normaal loopt. Waarom zou je ook, met al die speciale krachten onder de motorkap? Die vrijheid heeft natuurlijk zijn beperkingen. Je bent in de stad gebonden aan de verhaalmissies en de sidequests, die plaatsvinden op daarvoor bestemde locaties. Is dat een probleem? Nee hoor. Helemaal niet. Tussen de missies door kun je immers helemaal losgaan met je webslingeren!

High-tech Spider-Man

Om Marvel’s Spider-Man nog wat extra’s te geven, krijg je de mogelijkheid om Spider-Mans outfit tot in de puntjes de upgraden met coole gadgets en nieuwe snufjes. Daardoor krijg je ook nieuwe technieken (die je ook als upgrade kunt aanschaffen). Zo kan jouw kruipende superheld zich helemaal aanpassen aan jouw stijl. Ga je liever frontaal de strijd in, of blijf je liever op een afstand? Vecht je op de grond of vanuit de lucht? Allemaal opties waar je langzaamaan naartoe kunt werken.


Recensie over Marvels Spider-Man

CooleSuggesties topper

Dit is echt een heel coole game. Spider-Man ziet er echt goed uit, maar vooral zijn bewegingen zijn heelvloeiend en soepel. Dat kom je maar zelden tegen in een game! Natuurlijk is het verhaal leidend, maar er zijn genoeg sidequests om je mee te vermaken. Let ook vooral op de vele grappen in het spel, die tillen de game nog een treetje hoger. Erg lang is de game helaas niet, maar er staan al nieuwe DLC’s op de planning!

Score: 9


Games koop je online bij:

Ga direct naar Marvel’s Spider-Man op BOL.com.

Game info

Sony
PS4, actie. Prijs: 60 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.