logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie Spider-Man Into the spider-verse

Spider-Man: Into the Spider-Verse won de BAFTA, Golden Globe en Oscar voor Beste Animatiefilm. En helemaal terecht. Dit is echt een tekenfilm die zijn weerga niet kent, waarbij je op een gegeven moment niet eens meer beseft dat je naar een animatiefilm kijkt. Ondanks het Spider-Man varken. En dat is toch wel knap! Hoe dat komt? Waarschijnlijk om de doodeenvoudige reden dat het verhaal dusdanig intelligent in elkaar steekt dat je daar meer mee bezig bent. Fun fact: deze animatiefilm is een van de weinige niet-Disney-films die sinds het bestaan van de Oscars (2001) in deze categorie wint. Lees ook wie de Nederlandse stemmen van Spider-Man: Into The Spider-Verse inspreken!

Een nieuwe Spider-Man

Even voor de niet-ingewijden in het hele superhelden-gedoe: er wordt in veel superheldenfilms en superheldenseries van uitgegaan dat er meerdere universums bestaan, waarin superhelden in andere hoedanigheden voorkomen. Soms is een superheld juist een superschurk, of gebeurt er iets anders, waardoor Spider-Man bijvoorbeeld een meisje wordt, of een varken. In Spider-Man: Into the Spider-Verse draait het dan ook niet om Peter Parker, die overigens wel een rol heeft in de film, maar om Miles Morales, een tiener uit Brooklyn. Hij wordt in deze film de Spider-Man van zijn werkelijkheid, maar maakt daar ook kennis met een grote schurk Kingpin, die een poort openzet naar andere universums. Zo komen er meerdere Spider-Mans (of is het Spider-Men?) naar zijn universum en ontdekt hij dat er heel wat verschillende mensen een masker dragen!

Veel actie

Spider-Man: Into the Spider-Verse draait om heel veel actie, gecombineerd met de kenmerkende Marvel-humor. Lekker droog, een tikje sarcastisch met af en toe een slapstickmoment. Die combinatie van humor-soorten maakt de film heerlijk dynamisch en spetterend, waardoor hij werkelijk voorbij lijkt te vliegen. De stemmencast doet daar trouwens ook wel veel goeds aan. In het Engels worden stemmen ingesproken door onder andere Shameik Moore, Jake Johnson en Nicolas Cage. De Nederlandse stemmen van Spider-Man: Into the Spider-Verse worden ingesproken door Ronnie Flex, Thijs Römer, Levy van Kempen en Kim van Kooten.

Ga direct naar Spider-Man: Into the spider-verse op BOL.com.


Recensie over Spider-Man into the Spider-Verse

CooleSuggesties topper

Dit is echt een geweldige variant op alle Spider-Man films van de afgelopen jaren. Dankzij de animatietechnieken worden bizarre werelden tot leven gewekt en felle gevechten uitgevoerd die anders wel heel veel green-screenwerk hadden gekost. De muziek spat van het scherm, de stemacteurs zetten hun beste beentjes voor en de animaties zijn om door een ringetje te halen. Let wel: deze variant is best spannend! Niet zo bloederig of realistisch als de films (uiteraard) maar het heeft zeker spannende momenten.

Score: 10


Informatie

Titel: Spider-Man: Into the Spider-Verse
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 113 minuten
Genre: animatie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.