logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Recensie: Spider-Man Far From Home


Spider-Man heeft in de afgelopen jaren een fikse come-back gemaakt. De nieuwe reeks, met Tom Holland in de hoofdrol, spreekt ontzettend tot de verbeelding en zorgt voor veel herkenbare situaties. Nou ja – in hoeverre je jezelf dan kunt identificeren met een personage met bovenmenselijke kracht… Toch levert deze nieuwe filmreeks Spider-Man een mooie nieuwe exposure en fanbase op, die mede dankzij de cross-overs met The Avengers zorgt voor een indrukwekkend verhaal. Spider-Man: Far From Home is het vervolg op Spider-Man: Homecoming.

Na End Game

Wat je moet weten, is dat Spider-Man Far From Home zich afspeelt op het moment dat Endgame voorbij is. De Avengers zijn dus flink uitgedund, Nick Fury weet zo direct niet wie hij in vertrouwen kan nemen. Op aanraden van wijlen Tony Stark richt hij zijn pijlen op Peter Parker, alias Spider-Man. Maar goed: die zit na al het gedoe met Thanos even in zak en as. Hij wil zo min mogelijk met het superheldengedoe te maken hebben. Peter wil gewoon student zijn! Toch houdt nick aan. Voor hij het weet wordt Peters vakantie omgeboekt naar een reis in Venetië en moet hij zijn krachten aanwenden om een grote natuurramp te voorkomen.

Mysterio

Een nieuwe superheld, Mysterio, meld zich namelijk op aarde. Hij zou van een andere dimensie komen en ons komen waarschuwen voor een groot gevaar: demonen in de vorm van natuurelementen, die de aarde komen verschalken. Zijn waarschuwing blijkt terecht: hele steden en gebieden worden geteisterd door grote rampen en stormen. Het is nu aan Mysterio en het team van Nick Fury om dat te voorkomen… en daar is Peters hulp hard bij nodig!

Ga direct naar Spider-Man Far From Home op BOL.com.


Recensie over Spider-Man Far from home

CooleSuggesties topper

Puberperikelen en superhelden… gaat dat goed samen? Peter Parker laat zien dat het zo zijn obstakels kent. Hij wil niets liever dan een gewone student zijn, maar daar wordt hem weinig ruimte voor gegeven. Hij moet vechten aan de zij van de bijzondere Mysterio, in een felle strijd tegen oer-oude demonen. De special effect in de film zijn spectaculair, de actie snel en intens – alleen dat al is een reden om de film vaker te bekijken. Dat daarnaast ook een spannend plot in de film zit en een paar moeilijke momenten, maakt hem alleen maar beter.

Score: 9


Informatie

Titel: Spider-Man Far From Home
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Tijdsduur: 129 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.