logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Win een tof spellenpakket voor de vakantie

Zoek je een leuke activiteit om met je kinderen te doen? Dan zijn bordspellen ideaal! Er zijn tal van spellen verkrijgbaar die garant staan voor een leuke tijd. Bovendien zijn bordspellen goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Door een spel leren kinderen samen te spelen en strategisch na te denken. Megableu heeft een ruim aanbod aan uitdagende kinderspellen voor kinderen vanaf 3 jaar.

TekenNeus

TekenNeus

Het hilarische tekenspel waar je jouw neus in moet steken!

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 3 spelers of meer
Zet de gekke bril op, pak een kaart en teken de woorden op het uitwisbare bord. Het enige dat je medespelers moeten doen is raden wat jij tekent. Klinkt makkelijk, toch?! Maar dat is het helaas niet echt… want je moet tekenen met je neus! Voor elk geraden woord krijgt niet alleen degene die het goede antwoord gaf een punt, maar jij ook. Hilarisch partyspel voor de hele familie!

Panda Fun

Help Panda alle bloemblaadjes te verzamelen voordat de muziek stopt!

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Panda vindt het heerlijk om bloemen en blaadjes uit zijn tuin te verzamelen, maar er is een probleem… ze laten hem niezen! Elke keer wanneer Panda niest, vliegt alles wat hij verzameld heeft uit zijn mandje. Kun jij alle gekleurde bloemen en blaadjes terug in het mandje leggen voordat Panda stopt met niezen? Werk samen om alle bloemen en blaadjes te verzamelen, of maak er een wedstrijd van en verzamel enkel je eigen kleur!

Drijfzand

Slinger en spring door de jungle!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Tracht je ontdekkingsreiziger veilig naar het kamp te brengen! Onderweg wordt hij overspoeld door modderstromen, slingert hij van liaan naar liaan en moet hij hoog en droog op een veilige rots zien te landen. Let ook op dat je niet wegzakt in het drijfzand tot enkel je hoedje nog over is! En dan is er natuurlijk nog de krokodil die ergens in het moeras op de loer ligt… Kom jij als eerste bij het kamp?

Speelgoed en spellen koop je bij:

Tyrannosaurus Rex

De dino-race met wel 17 verschillende dinosaurussen!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Beleef een spannend race-avontuur in het land van de dinosaurussen! Iedere speler start met 4 dino’s in één kleur, en moet deze zo snel mogelijk van de woestijn naar huis brengen. Maar pas op… de legendarische T-rex sluipt rond en is op zoek naar een sappige prooi! Speel het slim, en met een beetje geluk bereik jij als eerste je huisje!

In een handomdraai

In een Handomdraai

Gebaseerd op het bekende spel ”Waarheid, Durven of Doen”

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 of meer spelers
Inderdaad, een hand (van werkelijke grootte) verplaatst zich in cirkels op de tafel. Stopt de hand, dan wordt één van de spelers willekeurig aangewezen. Deze speler moet zich nu wagen aan een vraag gekozen door de tegenspelers: “Waarheid” of “Durven”? Indien de speler in de opdracht slaagt, krijgt hij het kaartje. Indien niet, krijgt hij een extra uitdaging. De eerste speler die 6 kaartjes heeft, is de winnaar. Dolle pret verzekerd!

Geen Ja Geen Nee incl. reisspel

Beleef uren plezier met meer dan 900 vragen, zorgvuldig opgesteld om de hele familie om de tuin te leiden

Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Je moet proberen om de tegenspeler JA of NEE te laten zeggen en voorkomen om zelf JA of NEE te zeggen wanneer het jouw beurt is om te spelen. Trek een kaart en stel de vragen één voor één aan jouw tegenstander. Als hij of zij antwoordt met “Ja” of “Nee” mag de speler die het eerst op de bel slaat zijn/haar pion één veld vooruit verplaatsen. Als de tegenstander alle vragen kan beantwoorden zonder “Ja” of “Nee” te zeggen mag zijn/haar pion één veld verplaatst worden. De winnaar is de speler die als eerste het midden van het speelbord bereikt. Een eenvoudig spel voor jong en oud waar iedereen zijn/haar verbeelding en reflexen kan testen.

5 seconden

Gegarandeerd een avond vol lol!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 3 tot 6 spelers
Het zou makkelijk moeten zijn om 3 beroemde sporters te noemen, maar kun je dat ook onder druk van de timer die de tijd in 5 seconden wegtikt? Ondertussen kijken de andere spelers je grijnzend aan in de hoop dat je faalt! Indien je in de opdracht slaagt, mag je je pion 1 vakje vooruit zetten. Wees snel en creatief, en probeer zo snel mogelijk de finish te halen. Doe je dat als eerste, dan win je het spel! Lees hier onze review van 5 seconden.

Oma’s Woeste Waslijn

Het doldwaze winderige waslijnspel!

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Kan jij oma helpen bij het ophangen van haar was? Lijkt makkelijk… alleen is er soms zoveel wind dat dit een leuke uitdaging wordt! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies. Is het zonnig, dan mag je een stuk wasgoed ophangen. Schuift er een witte wolk voor de zon dan moet je een beurt overslaan. Gaat het regenen dan moet je 1 stuk wasgoed van de lijn halen. En als de wind woest waait… zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd… en is er zelfs kans dat ze haar jurk verliest! De winnaar is de eerste speler van wie tegelijkertijd alle 4 stuks wasgoed aan de waslijn hangen. Gefeliciteerd, jij bent oma’s favorietje! Oma’s Woeste Waslijn is in Nederland winnaar van Speelgoed van het jaar 2021 in de categorie kinderspellen!

Geestenvlucht

Help je geesten te ontsnappen met de drone!

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Er is een geestenjacht aan de gang, en je geesten willen zo snel mogelijk vertrekken! Stuur je geesten van het lanceerplatform naar de drone. Wanneer er één in zit, stijgt die na 3 seconden op en is je geest vrij! Maar pas op: je geest kan nog weggeduwd worden door die van een andere speler net voor het opstijgen! De eerste speler die al z’n geesten heeft bevrijd is de winnaar! Lees hier onze review van Geestenvlucht.

ValliBalli

Valliballi

Een vaste hand en stalen zenuwen heb je wel nodig, want anders… Valliballi!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Leg om de beurt voorzichtig één van je witte ballen bovenop de tros gekleurde ballen met behulp van het staafje. Maar pas op… door het gewicht van de witte ballen gaan de gekleurde ballen steeds verder uit elkaar! Ben jij behendig genoeg om nog een bal te plaatsen? Een bal te veel of een onhandige beweging en… ValliBalli! De ballen die gevallen zijn moet je bij je eigen voorraad leggen. Wie als eerste geen ballen meer over heeft, is de winnaar!

De Stinkies

Ren snel en blijf de wastruck voor

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 2 tot 3 spelers
Gooi snel je gekleurde dobbelsteen en ga 1, 2 of 3 vakjes vooruit op de loopband. Gooi je 0, dan blijf je staan en kom je gevaarlijk dicht bij de wastruck! Gelukkig stopt de loopband af en toe en kan je op adem komen… Of meer voorsprong nemen! De speler die nog als laatste op de loopband staat is de winnaar! Een snel actiespel waar alle spelers tegelijk spelen.

Yeti in mijn spaghetti

Help!!! Er zit een Yeti in mijn spaghetti

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 2 spelers of meer
Wie wist dat Yeti’s van spaghetti houden? Wij! In dit knotsgekke behendigheidsspel ligt een Yeti lekker knus op een bord spaghetti. Neem om de beurt een spaghettisliert weg… Maar pas op! Zorg ervoor dat de Yeti niet valt! Als jij de Yeti in de kom doet belanden, verlies je het spel.

WoordWizard

Het dobbelspel voor snelle denkers

Leeftijd: vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Wie bedenkt er 3 woorden bij zijn eigen symbool? En wie houdt er tegelijkertijd ook rekening met de symbolen van zijn tegenspelers? Met andere woorden… Wie is de creatiefste WoordWizard? Lees hier onze review over WoordWizard.

tomato

Tomato!

Gooi je kaarten in de tomaat!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Verdeel de kaarten tussen alle spelers. Open de tomaat en leg in iedere helft een kaart. Alle spelers spelen tegelijk en leggen hun kaarten zo snel mogelijk af. De regels zijn simpel: als het cijfer op je kaart +1 of -1 is ten opzichte van die in de tomaat, dan mag je hem erop gooien. De eerste speler die al z’n kaarten heeft afgelegd is de winnaar. Een razendsnel observatiespel!

Bank Attack

Snel binnen, snel buiten… Niemand raakt gewond

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Je maakt deel uit van een team van experts die de bankkraak van de eeuw willen verwezenlijken. Luister aandachtig naar de instructies en word stinkend rijk. Maar laat een steek vallen, en het alarm zal afgaan. Een coöperatief spel om de groepsgeest te ontwikkelen en te versterken. De spanning stijgt iedere seconde. Lees hier onze review over Bak Attack.

What Do You Meme Family

Het bestverkochte spel, nu voor families!

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 3 spelers of meer
Gebruik je creativiteit en je beste gevoel voor humor en koppel jouw grappigste tekstkaart aan de fotokaart. Iedereen mag om de beurt jury zijn en beoordelen welke speler het leukste setje heeft gemaakt. De speler met de grappigste combinatie wint de kaart en scoort zo een punt. De speler met het vereiste aantal punten, is de winnaar en wordt uitgeroepen tot meme-koning! Lees hier onze review over What Do You Meme.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.