logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel suggestie: welke ga jij spelen?

Nu we met zijn alleen aan huis zijn gekluisterd is het verleidelijk om op alle vervelende eigenschappen van je huisgenoten te letten. Deuren te hard dichtdoen, te hard lopen, lachen tijdens online lessen of continu geluiden uit de computer van binnenkomende chatberichten… maar je kunt er ook het beste van maken en het leuk maken met elkaar. Om de kerstvakantie door te komen ontvingen we van Asmodee een geweldig spellenpakket cadeau met daarin vier spellen. Voor ieder wat wils, het is een mooi en uiteenlopend pakket geworden dat zorgt voor de nodige gezelligheid. Welke het zijn? Ik stel ze graag even aan je voor.


Ga direct naar Ticket to Ride Amsterdam op BOL.com.

Recensie over Ticket to Ride Amsterdam

Deze variant van Ticket to Ride is razendsnel. Je speelt het binnen een kwartiertje. Je zet het in een mum van tijd neer en ruimt hem ook zo weer op, dankzij de praktisch ingedeelde doos van het spel. Het bordspel Ticket To Ride Amsterdam is leuk, vooral ook omdat je het spel in een echt herkenbare stad speelt, waarbij de situering in de Gouden Eeuw een leuke kwinkslag is. De bonuspunten zijn een welkome afwisseling van de spelregels, het biedt een nieuwe uitdaging om te behalen. Voor vier personen vond ik het spelbord overigens wel wat klein, voor 2 personen was het spannend, snel en won het spel juist aan energie door de snelheid waarmee het spel zich laat spelen. De vormgeving is top, de uitwerking even zo fijn. Een ideaal startpunt om Ticket to Ride te spelen met jongere kinderen of juist als tussendoortje. Lees hier onze uitgebreide recensie over Ticket to Ride Amsterdam!

Score: 8


Informatie

Titel: Ticket to Ride Amsterdam
Uitgever: Asmodee
Genre: bordspel
Tijdsduur: minuten.
Voor 2 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 8 jaar.
Adviesprijs: 19.99 euro.


Ga direct naar Dobble op BOL.com.

Recensie over Dobble

Dan is het razendsnelle en ietwat chaotische kaartspel Dobble aan de beurt. Persoonlijk was het mijn minste favoriet, maar dat komt waarschijnlijk om dat ik er bar slecht in ben … In dit snelle reactiespel zitten 55 kaarten. Daarop staan steeds 8 symbolen afgebeeld, helder en duidelijk. Er kan geen misverstand over bestaan. Ze staan kriskras, ondersteboven en door elkaar op de kaartjes afgebeeld. Het doel van het spel is om twee kaarten om te draaien en zo snel mogelijk het gelijke symbool van die twee kaarten vinden én benoemen. Dat laatste is natuurlijk erg belangrijk. Overzicht en ruimtelijk inzicht is natuurlijk heel belangrijk, want het kan zo maar zijn dat het ene symbool voor jou ondersteboven ligt, terwijl het andere symbool naar rechts is gekanteld. Lekker hectisch dus, maar niet helemaal voor mij bestemd. In de doos zit een boekje met spelregels voor vijf spelvarianten, waar je lekker mee aan de slag kunt.

Score: 7


Informatie

Titel: Dobble
Uitgever: Asmodee
Genre: kaartspel
Tijdsduur: minuten.
Voor 2 tot 8 spelers.
Leeftijd: vanaf 6 jaar.
Adviesprijs: 14.95 euro.


Ga direct naar Hint op BOL.com.

Recensie over Hint

CooleSuggesties topper

Hint is echt een fantastische partygame, verpakt in een bordspel. De opzet van het bordspel Hint is kinderlijk eenvoudig, waardoor je het in een mum van tijd onder de knie hebt. Het spelbord bestaat uit twee pionnen en een draaischijf met vijf vakjes. Op die vakjes leg je speelkaarten, waarop vijf dingen staan die je moet uitbeelden, omschrijven, tekenen of neuriën. Draai de zandloper om en communiceer de betreffende woorden aan je teamgenoten. Ieder goed antwoord is een punt, maar wordt het verboden woord genoemd, dan krijg je een minpunt. Aan het einde van iedere ronde krijgt de tegenstander een kans om ook een woord te raden. Na de ronde wordt de pion verzet op de rand van het spelbord, dat dubbel dienst doet als scorebord. Vervolgens draai je de schrijf op het speelbord en leg je een nieuwe kaart neer bij de pijl. De kaart die bij het zwarte vakje komt is een verplichte kaart voor het volgende team, maar ze krijgen daarbij wel een +1. Zo worden die vervelende kaarten toch gespeeld, al is het dan met wat gezonde tegenzin. Een spel dat kan zorgen voor hilarische situaties. Veel onderwerpen zijn wel vrij specifiek en redelijk tijdgebonden, kinderen zullen hits uit de jaren 80 of een onderwerp als films niet altijd goed kunnen plaatsen.

Score: 9


Informatie

Titel: Hint
Uitgever: Asmodee
Genre: partyspel
Tijdsduur: minuten.
Voor 2 tot 8 spelers.
Leeftijd: vanaf 15 jaar.
Adviesprijs: 34.95 euro.


Ga direct naar Unlock! Ontsnappingsavonturen op BOL.com.

Recensie over Unlock! Ontsnappingsavonturen

Heb je wat langer tijd? Dan is het spel Unlock! echt een aanrader. Het zijn drie escape rooms in één doos. Langer dan een uur duren ze niet, dat is dus mooi meegenomen. Escape rooms zijn erg leuke manieren, omdat het gaat om een coöperatief spel. Je moet echt samenwerken en van elkaars krachten gebruikmaken om het doel te behalen. Het spel Unlock! is geschikt voor spelers vanaf tien jaar. In de doos vind je een korte handleiding, maar die is eigenlijk niet nodig. Leuk voor wat extra info, maar als je de tutorial speelt en de gratis app installeert op je smartphone of tablet, kom je met alle regels in aanraking. De drie kaartensets zijn ingedeeld in kleuren, die aanduiden waar ze voor dienen. Rode en blauwe kaarten kun je met elkaar combineren voor een interactie. Groene kaarten zijn machines, waar je iets mee moet doen, zoals het oplossen van puzzels. Voor gele kaarten heb je een code nodig, die je in de app moet invoeren om door te kunnen gaan. De grijze kaarten zijn kamers, strafpunten of reacties van een interactie met een bepaald voorwerp. Welke kaarten je moet pakken? Dat vertellen de kaarten en de app je. Alle kaarten hebben een nummer, dat kan dus niet mis gaan! De puzzels in dit spel zijn origineel en slim bedacht. Alle functies van de kaarten worden benut, en zo nodig gecombineerd met functionaliteiten van de app. Een leuke besteding voor een uurtje gezelligheid. De spellen zijn origineel vormgegeven, ze hebben ieder hun eigen stijl en verhaallijn. Bovendien hoef je niet te knippen of te vouwen in de kaarten, zodat je ze op een ander tijdstip (als je de puzzels inmiddels bent vergeten 😉 ) nog eens kunt spelen.

Score: 8


Informatie

Titel: Unlock! Ontsnappingsavonturen
Uitgever: Asmodee
Genre: escape room
Tijdsduur: minuten.
Voor 2 tot 6 spelers.
Leeftijd: vanaf 10 jaar.
Adviesprijs: 24.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] jij bekend met het escape-room kaartspel Unlock? Het wordt in Nederland uitgegeven door Asmodee en is in verschillende toffe varianten […]

  2. […] relatief nieuwe spel Hint hangt tussen een bordspel en een kaartspel in. Wat het is? Een combinatie tussen 30 seconds, […]