logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Ubongo Solo, White Goblin Games


Ubongo is een puzzelspel dat je met een paar mensen moet spelen. Maar helaas: er zijn van die momenten dat er niemand is die mee wil doen! Gelukkig is er dan Ubongo Solo, een variant van Ubongo dat je helemaal in je eentje kunt uitvoeren. Daarvoor heb je maar liefst 50 puzzelkaarten ter beschikking, die aan twee kanten bedrukt zijn. Dat is goed voor – niet schrikken – 546 puzzels om op te lossen!

Het begin

Voor je aan de slag kunt met deze puzzels moet je natuurlijk wel een beetje voorbereiding doen. Ten eerste maak je een stapel met alle puzzelkaarten. Iedere kaart heeft een A-kant en een B-kant. Je maakt eerst de puzzels op de A-kant, voor je door mag naar de B-kant. Bij iedere puzzel staat een kleine opdracht en de blokjes die je nodig hebt. Die blokjes zijn er in drie smaken: vierkant, driehoekig en zeshoekig. Je kunt ze eenvoudig sorteren en bewaren in de meegeleverde zakjes, zodat ze niet zo snel uit elkaar gaan. Per puzzel krijg je te zien welke steentjes je nodig hebt, zodat je ze vast kunt klaarleggen.

Zelfregulerend puzzelsysteem

De controle van de puzzels in Ubongo Solo zijn heel eenvoudig. Zie je nog witte vakjes? Dan heb je een fout gemaakt. Ben je binnen de lijnen gebleven en zijn alle witte vakjes bedekt? Dan heb je hem goed! Kom je er echt niet uit, dan kun je spieken op de website van de speluitgever, White Goblin Games. Of je slaat hem even over, zodat je hem op een ander tijdstip nog een keer kunt proberen.

Ga direct naar Ubongo Solo op BOL.com.


Recensie over Ubongo Solo

Ubongo Solo is een ontzettend leuk spel, dat je lang zal kunnen amuseren. De uitwerking is netjes, de papieren vellen met de puzzels zijn helder en duidelijk vormgegeven, de puzzelstukjes zijn netjes afgewerkt. Grappig om te zien dat je met een speelveld soms wel drie verschillende puzzelmogelijkheden hebt, met andere puzzelstukjes. Slim bedacht, en het boet niet in op het spelplezier.

Score: 8


Informatie

, White Goblin Games
Genre: denkspel, Tijdsduur: 60 minuten.
Voor 1 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 24.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.