logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Trivial Pursuit Classic

Trivial Pursuit is wel dé kennisquiz die je in het spellenschap van de speelgoedwinkel kunt vinden. Al sinds jaar en dag domineert Triviant dit genre. Je zou kunnen zetten dat zij deze kennisspelen zo’n beetje op de kaart hebben gezet! Er was echter flink wat wildgroei in de varianten van Trivial Pursuit: een Familievariant is natuurlijk altijd welkom, maar ook de ‘normale’ versies begonnen toch wel af te wijken van de oerversie van Triviant. En dus komt Hasbro dit jaar met een vernieuwde uitgave van dat alom bekende, beruchte, gewilde en voor sommigen gevreesde spel.

Retro in een nieuw

De oude versie was natuurlijk wel flink aan vernieuwing toe. Mijn ouders hebben één van de eerste versies, maar die is voor de kinderen echt niet meer te spelen. Er is dan echt sprake van een generatiekloof. Tijd om die kloof te dichten met relevante en actuele vragen. In de nieuwe Trivial Pursuit Classic zitten 2400 nieuwe vragen, in de categorieën Aardrijkskunde, Amusement, Geschiedenis, Kunst & Literatuur, Wetenschap & Natuur en Sport & Ontspanning. Nadat je ieder partje bemachtig hebt (waar je 7 stappen voor nodig hebt, in tegenstelling tot een recentere versie van het spel waar je met wat geluk in 1 sprong bij het volgende partje bent) mag je naar het midden van het spelbord navigeren, waar je De Eindvraag moet beantwoorden… dán pas ben je de grote winnaar!


Recensie over Trivial Pursuit Classic

CooleSuggesties topper

Ik ben een groot fan van Trivial Pursuit. Niet dat ik zo’n grote algemene kennis heb, maar ik vind het wel leuk om van alles meer dan genoeg af te weten. Deze variant duurt misschien wat langer dan de eerdergenoemde Trivial Pursuit, maar het is nog altijd wel de meest sportieve. Een dosis geluk kan helpen om sneller op de partjes te komen, maar het draait toch echt om die algemene kennis die je moet hebben. De nieuwe versie zit weer vol grappige, onbenullige en interessante weetjes!

Score: 9


Informatie

Trivial Pursiot classic, Hasbro
Genre: informatief,
Tijdsduur: 60 minuten.
Voor 2-6 spelers. Leeftijd: vanaf 16 jaar. Prijs: ca. 25 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.