logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: The Mind, White Goblin Games


Van alle spelsoorten die er zijn begin ik een voorliefde te ontwikkelen voor kaartspellen. Niet de standaard kaartspellen als pokeren, bridge en pesten, maar die andere soorten. Spellen die je met losse kaarten speelt. Je weet wel! Soms zitten daar heel uitgebreide spellen tussen, die zich met gemak kunnen meten met strategische bordspellen, soms heel competitieve tcg’s, en soms een heel vreemde eend in de bijt, zoals The Mind van White Goblin Games.

Samenwerken

Bij The Mind is het de bedoeling dat je samenwerkt in een team van 2 tot 4 personen. Het doel? Om alle kaarten die de spelers in handen hebben op volgorde van laag naar hoog op tafel te leggen! Dat klinkt eenvoudig, maar als je niet mag praten of op een andere manier mag communiceren, dan wordt het toch wel een uitdaging… en iedere ronde wordt een stapje moeilijker. Probeer dan maar eens alle levels vol te houden voor je levens op zijn… Een element van het spel is dan ook het ‘synchroniseren’, waarbij iedereen de hand op de tafel legt en als groep tot elkaar komt. Als iedereen ‘in sync’ is worden de handen opgetild en gaat het spel los.

Extra kaarten

Tijdens het spelen zal het zeker wel eens voorkomen dat een speler een kaart neerlegt die niet de laagste is. Stel dat jij een 23 oplegt en je tegenspeler heeft bijvoorbeeld nog de 21 op handen. Geen nood! Nou ja – het kost je wel een levenskaart, maar je bent nog niet meteen af. Tenzij het je laatste levenskaart is, natuurlijk. Naast de levenskaarten heb je ook sterrenkaarten. Als die kaart gebruikt wordt (met instemming van alle spelers, die hun hand moeten opsteken) mag de sterrenkaart gespeeld worden. De laatste kaarten van alle spelers worden nu afgelegd. Een mooie manier om te weten hoe hoog iedereen zit, het kan een mooie aanzet zijn als je in een impasse zit. De levenskaarten en sterrenkaarten verdien je tijdens het spel zelf: na het voltooien van bepaalde levels krijg je deze kaarten aan je assortiment toegevoegd.

Conclusie over The Mind

Een spel waarbij je niet mag communiceren klinkt saai, maar is spannender dan je denkt. Zelfs al hoef je alleen maar kaarten neer te leggen van laag naar hoog. Het feit dat je een beperkt aantal levens hebt speelt natuurlijk een rol, evenals de onzekerheid van wat andere spelers op handen hebben. Weet jij ronde na ronde te overleven, samen met je teamgenoten?

Door: CooleSuggesties
Score: The Mind krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

The Mind, White Goblin Games
Genre: kaartspel,
Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 10.95 euro.

Ga direct naar The Mind op BOL.com.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.