logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Temple Connection, Smart Games

Temple Connection

Smart Games staat bekend om zijn ingewikkelde puzzelspellen, die je de nodige kopzorgen zullen bezorgen. Tenminste: naarmate je verder komt in de opdrachtenlijstjes! Temple Connection is de nieuwste telg in het assortiment van deze producent en – net als eerdere varianten – wordt het door de experts enthousiast ontvangen. Het is zelfs genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017!

Tempels verbinden

Het doen van het spel lijkt – net als de andere spelvarianten van Smart Games – heel eenvoudig. Je hebt twee of drie tempels in het veld staan, en die moet je met elkaar verbinden via een weg. Dat klinkt niet bepaald moeilijk, wel? Maar let op: deze mensen hebben het tot een kunst gemaakt om makkelijke concepten om te vormen tot ingewikkelde puzzels. Om je daarbij te helpen krijg je een opdrachten boekje met maar liefst 80 verschillende beginsituaties. Je zet de tempels (twee of drie, afhankelijk van de opdracht) in de juiste positie op het spelbord. Daarna mag je beginnen om met de overgebleven wegdelen een baan te vormen tussen de tempels.

Temple Connection
Maakt niet uit hoe

De enige geruststelling die je krijgt is dat het niet uit maakt hoe je de tempels met elkaar verbind. Alles mag. Je mag bepaalde wegen onder elkaar laten doorlopen (als je met een weg omhoog gaat, tenminste) of om elkaar heen. Ook de volgorde van de tempels maakt niet uit. Die belofte klinkt heel royaal, maar is ook weer heel veilig: je kunt de puzzels maar op 1 manier oplossen! En die oplossingen staan – hoe kan het ook anders – in het opdrachtenboekje vermeld.

Makkelijk naar moeilijk

Wat prettig is aan het boekje, is de manier van opbouw. Je begint heel eenvoudig met een simpele weg tussen twee tempels tot de Expert-modus, met drie tempels die je met heel veel omwegen met elkaar moet verbinden. Dat maakt het spel zo gaaf: je groeit er echt in. Maar ook als je denkt al meteen bij de Expert-stand te kunnen beginnen, zijn de eerste twee of drie puzzels van de laagste moeilijkheidsgraad aan te raden. Ze zijn een soort leerschool waarin je de mogelijkheden van de wegen leert kennen.

Conclusie over Temple Connection

Puzzelspellen zijn altijd leuk om te doen. Smart Games maakt al jaren lang succesvolle spellen binnen dit segment, en Temple Connection is weer een pareltje. Het is mooi uitgevoerd, met kunststof tempels en rode wegen. Het stevige opdrachtenboekje heeft een ringband, zodat je het goed kunt openleggen. Er zit een duidelijke opbouw in de moeilijkheidsgraad, de puzzels zijn een enorme aanslag op je logische denkvermogens. Het enige nadeel is het ontbreken van een deksel op de set. Er zit wel een uitsparing in het spelbord, en een deksel zou het makkelijker maken om het overal mee naartoe te nemen.

Door: CooleSuggesties
Score: Temple Connection krijgt 9 van de 10 punten.

Informatie

Temple Connection, Smart Games
Genre: denkspel,
Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 1 speler. Leeftijd: vanaf 7 jaar. Prijs: 26.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.