logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Soggy Doggy, Spin Master

Soggy Doggy is een wel heel bijzonder spel. Maar voor ik begin: let op, want je speelt het spel met water. Niet dat je heel erg nat zult worden (zo extreem spettert de hond niet) maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Oh: en maak ‘m schoon zoals in de handleiding staat. Anders wordt het een stinkend beestje… Wat is namelijk de bedoeling? Spelers moeten de hond wassen, die in de badkuip zit. Dat gaat heel vaak goed, maar niet altijd… begint de hond zichzelf uit te schudden, dan moet je opnieuw beginnen!

Ganzenbord hondenstijl

Dat is nog niet alles, want anders zou het ook wel lijken op Gas Out. Nee, rondom de badkuip is bovendien een soort ganzenbord-parcours uitgestippeld. Daar moet je dus overheen lopen. Kom je bij de hondenmand, dan heb je gewonnen. Tenzij je nat wordt, natuurlijk, want dan begin je weer van voor af aan. Schrale troost: als je bent natgespatterd krijg je een muntje, waarmee je een volgende keer kunt zorgen dat je niet terug naar het begin hoeft. Dat verhoogt je kansen aanzienlijk om het einde van het parcours te behalen! Dat bewegen gaat niet met punten, maar je springt van kleur naar kleur. Kom je op een vakje met een hondenpoot, dan moet je de hond besproeien met water. Kom je op een plaatje met een bot, dan druk je op een hendeltje. Dan loop je het risico dat hij zich begint uit te schudden – en jij weer opnieuw moet beginnen! Gebeurt dat niet? Dan ben je weer veilig voor een volgende beurt…

Schattig

Het is natuurlijk wel een pluspunt dat het Soggy Doggy zelf er schattig en aaibaar uitziet. Ons sponsachtige diertje zou zo in huis mogen rondlopen, als hij dat zou kunnen. Als hij ook iets zachter was, dan… als de hond gaat schudden, ziet het er echt heel grappig uit. Het is net als een echte hond die net uit een vijver komt struinen, zo willekeurig lijkt hij in het rond te spartelen. En die kan flink nat worden, want iedere speler sproeit wat water op het beestje!

Conclusie over Soggy Doggy

Een grappig familiespel, waarbij je een hond moet proberen te wassen… en dat is nog knap lastig! je speelt het als een soort ganzenbord op kleur. Daardoor is het ook voor heel jonge kinderen prima te spelen. Per beurt zie je of je wat water op de hond moet sproeien of op de ‘gevarenknop’ moet drukken, met het risico dat Soggy Doggy zichzelf uitschud… hilarisch speelplezier!

Door: CooleSuggesties
Score: Soggy Doggy krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Soggy Doggy, Spinn Master
Genre: behendigheidsspel,
Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 4 jaar. Prijs: 21.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.