logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Professor Evil en de Toren van Tijd

Ik ben wel fan van cooperatieve spellen. Erg veel van dit soort spellen zijn er helaas niet, maar het zorgt altijd voor een prettige dynamiek aan tafel, zonder al te veel in te boeten op de spanning die je ervaart. Bij Professor Evil en de Toren van Tijd ervaar je ook een echte tijdsdruk om de missies tot een goed einde te brengen. En die tijdsdruk wordt nog hoger, dankzij de tijdmachine van Professor Evil… hij zorgt namelijk voor een scheur in de tijd door voorwerpen uit verschillende periodes bij elkaar te brengen. Het is aan jullie om die voorwerpen terug te veroveren. Zodra jullie er vier hebben bemachtigd, is de missie geslaagd. Lukt het Professor Evil om vier voorwerpen te bemachtigen? Dan heeft hij gewonnen!

Wat moet je doen bij de Toren van Tijd?

Bij iedere beurt moet je twee kaarten pakken van jouw persoonlijke deck kaarten, die bij jouw personage hoort. Ieder personage heeft zijn eigen stapel kaarten en unieke eigenschappen, die je van pas zullen komen om de voorwerpen terug te veroveren uit het grote landhuis vol deuren en vallen. Van de twee getrokken kaarten houd je er één, waarvan jij denkt dat je er het meeste aan hebt. Vervolgens mag je drie acties uitvoeren, zoals een deur openen in de ruimte waar je bent, een val ontmantelen of een schat pakken. Op iedere schat staat precies vermeld wat je moet doen om de schat te mogen bemachtigen, dat is wel praktisch. Een kaart gebruiken is in principe geen actie, tenzij het echt opde kaart staat. Je kunt acties herhalen als je dat wil, maar je kunt niet in of door een ruimte komen waar de kwaadaardige professor uithangt.

De beurt is aan de professor

Na dat alle beurten voorbij zijn, mag Professor Evil verplaatsen. Daarvoor dobbel je zijn drie dobbelstenen. Eentje zorgt ervoor dat de klok 5 of 10 minuten verschuift, de andere twee dobbelstenen bepalen of de professor verplaatst – en waarheen. Pas op, want iedere deur waar de professor langskomt wordt opnieuw gesloten en alle vallen worden weer gezet in de ruimtes waar de man doorheen komt!

Schatten vinden

Iedere schat heeft een tijdwaarde en een of meer vallen. In het begin van het spel worden drie schatten geplaatst, met een rode, groene en blauwe schijf op de schatkaart. Aan de hand van de tijd op de schat wordt eenzelfde kleur fiche op de klok gelegd. Zodra de pion op de klok bij zo’n fiche komt, is de schat voor de professor. Haast is dus geboden! Heb je een schat gevonden, dan mag je een nieuwe schat op het bord leggen. Het fiche op de klok verplaatst dan ook, naar de locatie die aangegeven staat op de schat. De minuten beginnen te tellen vanaf de pion van professor Evil.

Ga direct naar Professor Evil en de Toren van Tijd op BOL.com.

Recensie over Professor Evil en de Toren van Tijd

De tijdreizende Professor Evil moet worden tegengehouden in dit schitterend vormgegeven spel. Je moet samenwerken om de professor tegen de houden. Iedere speler heeft een uniek karakter met geheel eigen kenmerken en vaardigheden, die je mag inzetten om een stokje te steken voor het snode plan. Het is een kwestie van plannen, schuiven en ook geluk hebben. De professor doet er immers alles aan om jullie tegen te houden! Het is een vlot spel met leuke interacties en een paar frustrerende momenten. Teamwork is geboden in deze race tegen de klok.

Score: 8


Informatie

,
White Goblin Games Genre: bordspel,
Tijdsduur: 45 minuten. Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 45 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.