logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Lynx


Lynx is misschien wel hét familiespel waarbij iedereen zoekt naar een speld in een hooiberg. Of een bal, of een auto… misschien een telefoon of een speelgoedauto… het kan echt van alles zijn. Het mooie is, dat iedereen gelijke kansen heeft in dit spel (mensen met een gezichtsbeperking daargelaten). Lynx is namelijk een echt zoekspel, dat heel makkelijk is qua regels maar o, zo moeilijk in de uitvoering!

Spaans spel

Lynx is van origine een Spaans spel, wat in een nieuw en Nederlands jasje is gestoken. Het ziet er dan ook mooi en netjes afgewerkt uit, met een mooi speelbord en dito speelkaartjes. Het doel is eenvoudig: wie vind er als eerste de benodigde voorwerpen op het speelbord? Er zijn verschillende spelvarianten mogelijk (en je kunt er nog heel veel meer bij bedenken) maar in de regels staan er twee vermeld.

Zo speel je Lynx

De eerste variant is de leukste: daarbij krijgt iedere speler drie kaartjes. Op die kaartjes staan voorwerpen. Ze worden ondersteboven uitgedeeld aan alle spelers. Op een teken worden ze alle drie omgedraaid, waarna je de drie bijbehorende plaatjes kunt zoeken. Heb je er een gevonden? Dan leg je een rond schijfje op dat voorwerp in jouw kleur. De persoon die ze als eerste heeft gewonnen is de winnaar – maar iedereen mag de gelegde plaatjes voor zich bewaren.

De tweede spelvariant is wat ingewikkelder qua communicatie. Deze variant vraagt een spelleider, die een kaartje trekt en aan iedereen laat zien. De persoon die als eerste zijn of haar fiche op het plaatje heeft gelegd, is de winnaar van dat plaatje.

Opperste concentratie

Het spreekt voor zich dat dit spel nog al wat vraagt van je concentratie en geheugen. Je moet namelijk maar zien te onthouden waar alle plaatjes liggen! Om het moeilijker (of eerlijker) te houden bestaat het bord uit verschillende delen. Iedere keer leg je de delen op een andere plek neer, zodat je geen voordeel hebt als je het spel vaker hebt gespeeld.

Ga direct naar Lynx op BOL.com.


Recensie over Lynx

Dit is een familiespel dat geschikt is voor de hele familie, van jong tot oud. Het komt aan op concentratie, geheugen en je gezichtsvermogen. Met die drie samen moet het lukken om een mooie score te behalen. Het viel hier op dat de eindscores behoorlijk dicht in de buurt lagen, keer op keer. De ene keer won de een, de andere keer iemand anders. Dat houdt het wel zo leuk, hoewel het soms frustrerend kan zijn als iemand een paar keer achter elkaar snel scoort.

Score: 8


Informatie

, Identity Games
Genre: snelheid, Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2-6 spelers. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Prijs: 24.99 euro.

Lynx is al meteen genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in de categorie 6 & 7 jaar. Op 15 augustus worden alle genomineerden gepresenteerd via de website www.speelgoedvanhetjaar.nl. Vanaf september kan er via deze website gestemd worden op de favoriete spellen in de verschillende categorieën.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Anita fransen avatar
  Anita fransen

  Heerlijk om samen met de kleinkinderen te doen als die weer eens een weekendje bij ons zijn. Wij zijn echte spelletjes mensen.
  Gr. Anita en Gerry

 2. Claudia Diependaal avatar
  Claudia Diependaal

  Ik die graag mee! Leuk!

 3. Will avatar
 4. Marian B avatar
  Marian B

  Een zoekspel, dat zal mijn zoon leuk vinden. Zoekboeken doen het ook altijd goed.

 5. ellen avatar
  ellen

  lijkt me erg leuk

 6. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  super!!!

 7. Cornelis Annemie avatar
  Cornelis Annemie

  mooie prijs!!!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.