logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Het complimentenspel

Complimenten zijn een heel serieuze aangelegenheid. Er is bijna niets krachtigers en energiekers dan een compliment. Dankzij complimenten zijn geweldige resultaten behaald, ontwerpen gemaakt, dingen bereikt. Hoewel ze dus heel krachtig en serieus zijn, mag je d’r best op een leuke manier mee omgaan. Want laten we eerlijk zijn: er worden veel te weinig complimenten gegeven!

Kritiek is makkelijk

Tegenwoordig lijken kritiek, sarcasme en negatieve humor de overhand te hebben. Kijk maar eens om je heen: op tv, YouTube en de radio hoor je bijna nooit een leuke grap, die niet ten koste gaat van iets of iemand. Ook worden er bizar weinig complimenten of opstekers gemaakt. Mede door die continu stroom aan negativiteit (hoewel ‘grappig’ bedoeld) is het lastig om een positief oordeel te geven en te vellen. Daar kun je met het Complimentenspel verandering in brengen.

Wat is het complimentenspel?

Het complimentenspel bestaat uit een doosje met daarin 80 complimentenkaartjes. Met die kaarten, waarop verschillende complimenten staan gedrukt, kun je verschillende spelvormen doen. Moeilijker hoeft het ook niet te zijn. Hoewel – het bedenken van een nieuw compliment blijkt in het begin nog knap lastig. Dankzij de variatie in de complimenten van Het Complimentenspel krijg je naarmate je het meer speelt, steeds meer inspiratie om positief te reageren op een ander.

Wat kun je doen met het complimentenspel?

Er zijn tal van mogelijkheden met het Complimentenspel. Hieronder een paar suggesties voor thuis:

  • Ga met zijn alleen aan tafel zitten, met de stapel complimentenkaarten in het midden. Telkens draait iemand de bovenste kaart om en geeft die aan een ander. Met tekst en uitleg, voor zover mogelijk! We hebben dit spel een aantal keren gedaan en merkten dat je aan het einde van de rit telkens ongeveer eenzelfde aantal kaarten hebt.
  • Bespreek met zijn allen wie je de complimentenkaart zou willen geven. Dus niet per se aan iemand aan tafel, maar een oom, tante, klasgenoot, iemand uit de buurt…
  • Leg als verrassing een complimentenkaartje voor iemand neer, met het compliment dat je hem of haar wil geven. Mee in de lunchtrommel, op het nachtkastje, op het zadel van de fiets, …
  • meer spelsuggesties kun je downloaden wanneer je het spel gekocht hebt – je krijgt dan een code waarmee je de spelsuggesties in boekvorm kunt downloaden.

Complimenten in de klas

Als je kijkt naar de website van Het Complimentenspel, zul je ontdekken dat veel leerkrachten er met hun kinderen mee aan de slag zijn gegaan. Stuk voor stuk positieve reacties, en dat kan ik ook vanuit een thuissituatie beamen. Hoewel je thuis wat minder kunt variëren met het groepje mensen (in de klas heb je natuurlijk meer mogelijkheden voor kleinere groepjes) werkt het ook hier magisch. Opgeheven hoofden, trotse ogen.

Ga direct naar Complimentenspel op BOL.com.


Recensie over Het Complimentenspel

CooleSuggesties topper

Het complimentenspel is echt een spel dat je in je omgeving zou moeten hebben. Voor in de klas is het een geweldig middel om de positieve bive weer wat op te krikken en kinderen te leren hoe het voelt om complimenten te krijgen en te geven. Ook voor thuis zijn er genoeg toepassingsmogelijkheden. De kaartjes zijn leuk en vlot vormgegeven. Ze zien er mooi uit en voelen solide aan. Complimenten voor het complimentenspel!

Score: 9


Informatie

, Complimentenspel
Genre: kaartspel, Tijdsduur: 10 minuten.
Voor 2-44 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 23.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.