logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Go Nuts for Donuts


Donuts – we kunnen er geen genoeg van krijgen! Die heerlijke ronde versnaperingen gaan er in als koek! Het water liep ons dan ook in de mond toen we Go Nuts for Donuts in handen kregen, het nieuwe spel van White Goblin Games. Dit kaartspel draait namelijk helemaal om het verzamelen van donuts en aanverwante producten. Leuk en lekker. Dat is al een streepje voor.

Verzameldrang

Het doen van Go Nuts for Donuts is om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Iedere donut heeft echter zo zijn eigenaardigheden, die dan ook zorgen voor een unieke puntentelling. Zo levert Glazuur 2 punten op, krijg je voor Poedersuiker maar liefst 3 punten en als je meerdere soesjes hebt stijgt het aantal punten per kaart van 1 naar 3, naar 6, naar 10 en zelfs naar 15 punten per kaart! Zo zijn er nog een paar kaarten te noemen, maar er zijn ook kaarten die je liever niet wil hebben, zoals de Red Velvet. Dat kost je namelijk 2 punten…

Niet alleen punten

Het spel Go Nuts for Donuts draait echter niet alleen om de punten. Het is ook mogelijk om speciale kaarten in te zetten, waarbij je bijvoorbeeld drie van je kaarten op de weggooistapel mag leggen of een kaart mag ruilen met je buurman. Allemaal tactieken om iemand een hak te zetten of zelf wat extra punten binnen te slepen!

Keuzestress

Net als in een bakkerij kan het hier knap lastig zijn om een donut te kiezen. Ga je voor punten, een verzameling of een speciale kaart? Je kunt zien wat je kiest: er liggen 5 kaarten voor je op tafel, elk met een cijfer erboven. Maar wie kiest er als eerste? Nou ja – niemand! Alle spelers leggen een cijferkaart ondersteboven op tafel. Daarop staan de cijfers 1 tot en met 5. Op een teken worden de kaarten omgedraaid. Hebben 2 spelers hetzelfde getal gekozen? Dan gaat de kaart naar de aflegstapel. Ben je de enige die dat cijfer heeft gekozen? Dan ben je de gelukkige winnaar van een overheerlijke lekkernij!

Ga direct naar Go nuts for donuts op BOL.com.


Recensie over Go nuts for donuts

CooleSuggesties topper

Go Nuts for Donuts lijkt natuurlijk heel erg veel op Sushi Go, maar is wel een stuk toegankelijker voor al die niet-sushilovers. Bovendien is dit spel een stuk uitgebreider qua kaarten en smaken, waardoor je meer mogelijkheden hebt om glansrijk de overwinning te behalen. De puntenkaarten alleen zouden al een mooie basis vormen voor het spel, maar de actiekaarten zorgen voor een vleug tactiek – en dat maakt het wel een stuk dynamischer en spannender. De spelregels zijn snel onder de knie te krijgen, alle uitzonderingen en regels staan eigenlijk op de spelkaarten.

Score: 9


Informatie

, White Goblin Games
Genre: kaartspel, Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 2-6 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 19.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.