logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: EXIT: De Verlaten Hut, 999 games


Escape Rooms kennen we inmiddels allemaal wel. In ieder dorp of stad is wel een escaperoom te vinden, vaak zelfs meerdere. Daarbij moet je binnen een bepaalde tijd zien te ontspannen door gezamenlijk raadsels en puzzels op te lossen. Maar waarom neem je die spanning niet mee naar de huiskamer, om daar lekker los te gaan met je ontsnappingsplan? Dat is precies wat EXIT van 999 Games doet. Wij probeerden De Verlaten Hut uit, één van de varianten van de EXIT serie. EXIT: De Verlaten Hut heeft de Speelgoed van het Jaar 2018 gewonnen.

De inhoud van de doos

EXIT: De Verlaten Hut bestaat uit een vijftal onderdelen. Als belangrijkste element is er wel het boekje, dat is namelijk de leidraad van het hele spel. Door dat boekje stap voor stap door te nemen en te lezen wordt je verder geleid door de puzzels, oplossingen en te nemen stappen. Naast het boekje is er ook een kenmerkende draaischijf. Die draaischijf speelt een belangrijke rol bij het oplossen van de raadsels. Het wordt gebruikt om een code in de vullen, waarna je het nummer van een antwoordkaart ziet. De overige drie onderdelen in het spel zijn namelijk Raadselkaarten, Antwoordkaarten en Hulpkaarten. Daar zul je het mee moeten doen. Succes!

Afwisselend

Vanuit het fraai vormgegeven boekje ga je dus een heel avontuur tegemoet. In EXIT: De Verlaten Hud kom je terecht in een verlaten hut, die na een overnachting op slot blijkt te zitten. Jij en je team (je speelt het spel van 1 tot 4 spelers) moeten de puzzels zien op te lossen in goed overleg. Daar heb je maar een beperkte tijd voor. In principe zou je het spel in 45 minuten kunnen uitspelen, maar je mag er maximaal 1,5 uur over doen. Succes daarmee! De puzzels zijn namelijk ontzettend divers en vragen telkens een andere aanpak. Het is dan ook raadzaam om het spel juist met een gezelschap te spelen, zodat je alle inzichten goed kunt gebruiken.

Ga direct naar EXIT: De Verlaten Hut op BOL.com.

Recensie over Exit – De Verlaten Hut

CooleSuggesties topper

Hoewel een escape room op locatie sfeervol en spannend is, doet het vrij weinig af aan de spanning en tijdsdruk die je voelt als je ‘m thuis speelt. Met EXIT: De Verlaten Hut wordt een sfeervol verhaal verteld over een ontspanningspoging uit de hut. Het spel is slechts 1 keer speelbaar, dat is wel jammer, maar door dat eenmalige gebruik is het wel wat creatiever en leuker om te spelen dan een herbruikbaar spel. Bovendien weet je na 1 keer de antwoorden al en is het dus veel minder spannend. Ondanks het feit dat het slechts 1 keer speelbaar is, levert het spel zeker wel waar voor zijn geld: bij een fysieke escape room kost het je een veelvoud hiervan!

Score: 9


Informatie

,
999 games Genre: escape room,
Tijdsduur: 45-90 minuten. Voor 1-4 spelers. Leeftijd: vanaf 12 jaar. Prijs: 14.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.