logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Escape Room – The Game, Time Travel Family Edition

Escape Rooms hebben ons lang echt goed veroverd. Er is geen dorp of stad meer die niet minstens één escape room ter beschikking hebben, lijkt wel. En soms zijn ze ook echt undercover, want je kunt dankzij Identity Games ook geweldige escape rooms beleven… gewoon, in je eigen huis! En die zijn dan wel minder imposant dan op locatie natuurlijk, maar ook aan jouw eigen keukentafel zal het adrenalinepeil in je lichaam flink stijgen. In deze uitdagende familie editie van Escape Room The Game: Time Travel worden jij en je gasten echte tijdreizigers en krijgen spannende missies om te vervullen. Maar voor je de oplossing hebt gevonden, zul je puzzels en raadsels moeten oplossen… samen!

Compleet pakket

In de Time Travel Escape Room Family Edition zitten vier missies, waarvan een kortere kennismakingsmissie die je wegwijs maken in het concept Escape Room. De overige missies duren langer, die moet je binnen een uur zien op te lossen. De tijd houd je bij in de speciale app (kijk goed naar het symbool in de handleiding, er zijn nog al wat apps met de naam Escape Room), waarbij je ook sfeervolle achtergrondgeluiden hoort. Praktisch is het piepje, dat aangeeft dat je een hint mag lezen… als je die nodig hebt. Wil je echt old-school aan de slag? Dan gebruik je de stoer vormgegeven aftelklok, die je bovendien nodig hebt om de oplossing te controleren (hoewel dat ook kan via de app).

De sleutel tot succes

Iedere missie zit verzameld in een envelop, alle hints, tips en hulpmaterialen zitten hierin verwerkt. Sommige elementen zul je moeten verknippen, vouwen en scheuren. Geen nood, nieuwe vellen kun je gewoon downloaden en opnieuw uitprinten. Erg netjes van ze, zo kun je het spel doorgeven aan vrienden of familie! Tijdens de Time Travel missies moet je sleutels verzamelen. Door middel van logisch nadenken, puzzelen en redeneren moet je er achter zien te komen welke sleutel je nodig hebt en welke kant naar voren moet wijzen. Die hints en aanwijzingen variëren heel erg, maar dat hoort ook bij het spel. Tot nu toe hebben we ze allemaal kunnen oplossen, alleen niet allemaal binnen de tijd… och, kleinigheidje blijf je houden.

Verhaallijn

Je hebt zojuist vernomen dat je geschiedenisleraar, professor Jura, zijn privéleven wijdt aan een strijd met de kwaadaardige superschurk Dr. Quarks. Hij wil de stad Lockholm overnemen, wat professor Jura probeert te voorkomen. Maar nu worden de zaken serieus en heeft de professor jouw hulp nodig, voordat Quarks haar geheime lab aanvalt. Je hebt maar 60 minuten om dat lab te vinden en uit te zoeken hoe je de tijdmachine kunt starten.

Als deze missie slaagt stap je in de tijdmachine. Maar lukt het je om op het juiste moment te landen? En wat gebeurt er daarna? Want je hebt nog maar 60 minuten kristalenergie dus je moet snel denken en beslissingen nemen voordat je vast komt te zitten in het verleden. Tot slot land je in de toekomst, waar je meteen in een penibele situatie komt te zitten. Lukt het jou en je team om Dokter Quarks tegen te houden? 

Het gave van Escape Room: Time Travel is wel dat iedere missie een uniek verhaal bevat, maar samen ook weer één lang verhaal vormen. Na ieder hoofdstuk kun je een nieuwe enveloppe openen, waarna je weer nieuwe hints, aanwijzingen en hulpvoorwerpen krijgt. Zo ontwikkelt het verhaal zich stukje bij beetje. Lees ze goed door, kijk ook vooral op de achterkant van de papiertjes en doe je uiterste best om je niet op te laten jutten door de tijdsdruk!

Kun je met Escape Room: Time Travel ook de ‘volwassen’ escape rooms spelen?

Helaas is het ook met de Time Travel editie niet mogelijk om uitbreidingen te spelen. Niet vanwege de Chrono Decoder, maar omdat je onderdelen nodig hebt die alleen in de 16+ basisspellen zitten.


Ga direct naar Escape Room – The Game, Time Travel Family Edition op BOL.com.

Recensie over Escape Room – The Game, Time Travel Family Edition

Escape Room – The Game, Time Travel Family Edition is een fraaie en uitgebreide Escape Room, waar je veel plezier aan zult beleven. Hij is vooral geschikt voor beginners, dankzij het ’tutorial-level’, hoewel je daar ook uitleg krijgt over de sleutels en de aftelklok. Als je weet dat je met deze set eigenlijk drie volwaardige escape rooms kunt spelen, valt de prijs heel erg mee. Als bonus krijg je er een stoere aftelklok bijgeleverd, die je ook bij andere Escape Rooms kunt gebruiken. Zo kun je smartphones en tablets achterwege laten, waardoor het minder aantrekkelijk wordt om daar gebruik van te maken. Het spel is mooi uitgewerkt en ziet er strak uit. De verhalen zijn spannend en spreken tot de verbeelding.

Score: 8


Informatie

Titel: Escape Room – The Game, Time Travel Family Edition
Uitgever: Identity Games
Genre: partygame
Tijdsduur: 60 minuten.
Voor 3 tot 5 spelers.
Leeftijd: vanaf 12 jaar.
Adviesprijs: 29.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Suzanne avatar
  Suzanne

  Ontzettend leuk! We hebben er met z’n 4e aan kunnen puzzelen. Helaas bij de laatste code niet het antwoord gevonden…
  Nergens op internet of in het pakket dan antwoorden te vinden. Je komt dus nooit te weten wat je fout had gedaan of hoe het moest.

 2. Renate Martens avatar
  Renate Martens

  Hi Dennis, jij geeft het antwoord op de vraag die ik heb maar wil het even checken: klopt het dat je met dit spel als basis de andere uitbreidingen van escape room the game (basisspellen 1&2) gewoon kunt spelen? Bij het Jumanjispel is dat niet zo namelijk. Groet! Renate

  1. Dennis van Houts avatar

   Helaas is het ook met de Time Travel editie niet mogelijk om uitbreidingen te spelen. Niet vanwege de Chrono Decoder, maar omdat je onderdelen nodig hebt die alleen in de 16+ basisspellen zitten.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.