logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: Dr. Microbe, White Goblin Games

Dr. Microbe is een wetenschapper die wel wat hulp kan gebruiken. Ze is daarom op zoek naar een goede assistent. En waar moet die aan voldoen? Ten eerste wil ze iemand die heel erg snel kan werken, maar dat is niet alles. Je moet namelijk ook heel erg precies zijn! Dat is natuurlijk heel erg belangrijk als je met bacteriën en microben werkt. Tot slot wil ze iemand die ook snel kan nadenken. En die drie eisen heeft Dr. Microbe verpakt in een snel spel.

Petrischaaltjes vol microben

Het spel draait allemaal om het vullen van petrischaaltjes. Dat zijn schaaltjes die biologen gebruiken om bacteriën en microben te kweken. De petrischaaltjes waar jij mee aan de slag mag bestaan uit vier vakken. Die kleine vakken en een groot vak. In ieder vak moet een unieke microbe komen. Welke dat zijn, dat zie je op een kaartje. Maar: op ieder kaartje staan slechts drie elementen genoemd! Je zult er eentje zelf moeten bedenken.

dr microbe spel
Regeltjes om te onthouden

Zodra er een spelkaart van Dr. Microbe wordt omgedraaid, is het graaien geblazen. Met een pincet moet je de getoonde microben uit een verzamelbakje pakken. Er zijn een paar spelregels waar je je aan moet houden.

  • Alle microben hebben een unieke vorm. Er zijn er geen twee gelijk.
  • Van de kleine microben hebben er twee dezelfde kleur
  • In het grote vak komt een bacterie. Die heeft een andere kleur dan de microben in de kleine vakjes.
  • Alle microben moeten in de juiste vakken liggen, zoals op het kaartje staat aangegeven

Heb je aan al die voorwaarden voldaan? Dan roep je heel hard Eureka! De andere spelers controleren vervolgens of je echt hebt gewonnen. Zodra je vijf keer hebt gewonnen (en je krijgt telkens een kaartje zodra je hebt gewonnen), dan ben je de winnaar en mag jij de labassistent worden van Dr. Microbe. Gefeliciteerd!

Ga direct naar Dr. Microbe op BOL.com.


Recensie over Dr. Microbe

Dr. Eureka met zijn reageerbuisjes is net nu tijd voor de wereld van microben. Dr. Microbe is een mooie mix van snelheid en nadenken. Sommige kinderen zijn namelijk heel erg snel, waardoor ze vaak winnen met snelheidsspelletjes, terwijl het dan even duurt voor ze een logische gevolgtrekking hebben uitgevoerd. Door het element van de missende microbe wordt hen even een halt toegeroepen, waardoor de andere spelers ook een kansje krijgen.

Score: 7


Informatie

, White Goblin Games
Genre: snelheid, Tijdsduur: 15 minuten.
Voor 2-4 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 23.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.