logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel recensie: 1000 bommen en granaten, 999 games


1000 Bommen & Granaten is geen verwijzing naar Kapitein Haddock uit Kuifje, maar een aanzet tot een stoer dobbelsteen met piraten als thema. Arrr! Daar hebben we wel oren naar! Het spel wordt gespeeld met een stapel spelkaarten, 8 dobbelstenen en natuurlijk een scorevel. Piraten houden nou eenmaal van valsspelen, de cijfers zwart op wit hebben is dan wel een vereiste 🙂

De spelregels van 1000 bommen en granaten

Voor je begint leg je de piratenkaarten als trekstapel in het midden op tafel. Iedere speler krijgt een kaartje met daarop de dobbelcombinaties en hun waarde. Als je aan de beurt bent mag je de bovenste kaart omdraaien en met de 8 dobbelstenen gaan rollen. Dat mag je heel vaak doen, maar je moet met minstens 2 dobbelstenen rollen. Schedels moet je meteen apart leggen. Heb je drie schedels gedobbeld? Dan houdt je ronde op. Gooi je in de eerste worp vier schedels? Dan krijgen je tegenspelers strafpunten! Het doel is om een aantal gelijksoortige icoontjes te krijgen. Voor iedere set krijg je punten, wat kan oplopen tot de 4000 punten. Maar let dus op voor die schedels… De persoon die als eerste 6000 punten scoort, heeft gewonnen.

Aangepast

Maar let op: op de piratenkaarten worden de voorwaarden gesteld voor het verkrijgen van de punten. Die kaarten regelen zo’n beetje hoe de ronde gaat verlopen. Soms moet je bijvoorbeeld een paar figuren op tafel hebben liggen, krijg je een extra symbool of krijg je simpelweg dubbele punten. De kaarten zijn dus erg bepalend voor het aantal punten dat je gaat binnenslepen.

1000 bommen en granaten 2
Samen solo

Dobbelspelletjes als 1000 bommen en granaten speel je wel in groepjes, maar eigenlijk ook weer alleen. Er is namelijk telkens maar 1 persoon aan het dobbelen, wat het voor de anderen soms wat saai kan maken. Hoewel… het blijft spannend om te zien wat de ander dobbelt. Zal hij uitkomen op succes of een afknapper? En houdt de dobbelaar wel rekening met de kaart? Terwijl de één dobbelt, zullen de anderen hun best moeten doen om de regels te handhaven en te controleren of er toch niet wordt valsgespeeld.

Ga direct naar 1000 bommen en granaten op BOL.com.

Recensie over 1000 bommen en granaten

Dit is een snel en spannend dobbelspel, lichtjes gebaseerd op spellen als Yahtzee maar dan met een stoere kwinkslag.

Score: 8


Informatie

, 999 games
Genre: dobbelspel, Tijdsduur: 20 minuten.
Voor 2-5 spelers. Leeftijd: vanaf 8 jaar. Prijs: 12.95 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.