logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel: paddenstoel estafette

paddestoel

Ooit kabouters een estafette zien doen? Lees snel verder hoe dat gaat…!

Dit heb je nodig:
Wit stevig papier, schaar, 4 hoepels of stoepkrijt waarmee je cirkels tekent.

Het spel:
Knip van tevoren vast een aantal witte stippen uit het papier, voor ieder kind 2 (of 3). Als het erg waait moet je een alternatief voor de stippen bedenken, bijvoorbeeld kleine balletjes. Maak teams met hetzelfde aantal kinderen. Leg voor 2 teams een hoepel neer met daarin voor ieder kind 2 stippen. Een paar meter verderop leg je de andere hoepels neer. De kinderen moeten de stippen een voor een naar de andere paddenstoel brengen. Het team dat als eerste alle stippen in de andere paddenstoel heeft liggen is de winnaar. Bij meer dan 2 teams moet je een stopwatch gebruiken of meerdere rondes spelen.

Variaties:
Je kan de begin-paddenstoel ook vervangen door een emmer of doos waar de stippen in liggen: “De stippen zijn van de paddenstoel gewaaid en de verzamelkabouters hebben ze in deze emmers verzameld. Jullie moeten ze weer terug brengen naar de paddenstoel!”.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.