logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Spel: Dobbel de kroon


dobbel de kroon

Wie mag er als eerste het cadeautje aan de jarige geven? De prinses die het kroontje dobbelt natuurlijk!

Dit heb je nodig:
Voor elke gast een prinsessenjurk (vragen of ze er zelf een mee willen nemen). Een (grote) dobbelsteen en zilver of goudkleurig papier, schaar en plakband. Het is handig om 2 volwassenen te hebben voor deze activiteit.

Het spel:
Voorbereiding: knip van het papier een klein kroontje (of twee) en plak dat met plakband op een zijde van de dobbelsteen. Eén volwassene gaat met de kinderen in een kring zitten. De kinderen gooien om de beurt met de dobbelsteen. Wie het kroontje dobbelt mag haar cadeautje aan de jarige geven. Wanneer het uitgepakt is gaat het spel verder en mag de prinses in wording een jurk gaan uitzoeken bij de tweede volwassenen. De prinses die haar jurk aan heeft, gaat weer terug in de kring zitten. De andere blijven doorgaan met dobbel en uitpakken totdat alle cadeautjes uitgepakt zijn en ieder meisje is veranderd in een prinses!

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.