logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: VTECH Kidizoom Flix


VTECH is de afgelopen jaren helemaal into het filmen en fotograferen geslagen. En dat vind ik toch wel stoer! Want er ligt een groot gat tussen volwassenen en kinderen als het om fotograferen gaat. Zonde! Het is zo leuk om te doen! Al op jonge leeftijd liepen onze kinderen met een camera rond. Een stevig metalen geval, zodat het af en toe kon vallen zonder stuk te gaan. Dankzij VTECH is het aan andere ouders ook eindelijk duidelijk dat ook kinderen prima kunnen fotograferen. En… de Kidizoom Flix is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2017!

Flexibel

Het leuke aan de VTECH Kidizoom Flix is dat het op een soort standaardje zit, dat mij een beetje deed denken aan een Gorillapod – onder fotografen vast een bekend fenomeen. Daarmee kun je de filmcamera om van alles en nog wat klemmen en draaien: zet hem op je schouder, op je hoofd, om het stuur van je fiets of om je tas. Zo heb je jouw handen vrij om andere dingen te doen.

Robotvriendje

Wat de Kidizoom Flix zo bijzonder maakt, zijn de ingebouwde spelletjes en activiteiten. Het is echt een robotvriendje dat je overal mee naar toe neemt. Dat blijkt ook uit het schermpje op de voorkant van het apparaat, wat van gezichtsuitdrukking kan veranderen. Ook reageert dit oog op wat er in de omgeving gebeurt – hij houdt je zelfs in de gaten! Je kunt er dus veel meer mee dan fotograferen en filmen. Zo bevat de Flix ook tal van spelletjes. Een aantal van die spelletjes maken gebruik van augmented reality, waarbij er elementen op de echte wereld worden geprojecteerd. Door het spelen van die spelletjes verdien je punten en speel je steeds meer karaktertrekjes vrij van jouw Flix.

Groot verschil

De VTECH Kidizoom Flix is ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 jaar, en dat is best een grote sprong. Ik zou me bijvoorbeeld goed kunnen voorstellen dat oudere kinderen de matige filmkwaliteit toch minder weten te waarderen, hoewel de ingebouwde functies erg leuk zijn. Mijn tip voor VTECH: door een betere beeldsensor zou er een groter bereik aan mensen aangesproken worden.

Ga direct naar VTECH KidiZoom FLIX op BOL.com.


Recensie over VTECH KidiZoom Flix

Deze flexibele camera heeft veel in huis. Het toekennen van een karakter aan de Flix is een leuk element, wat ook leuk is uitgevoerd. De spelletjes zijn niet altijd even origineel, maar de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Je kunt er mee filmen en fotograferen. Jammer genoeg is de beeldkwaliteit hiervan niet echt denderend. Oudere gebruikers zullen er hierom snel op zijn uitgekeken. Leuke details zijn het bewerken van foto’s in de camera en een soort bewakingsfunctie.

Score: 7


Informatie

VTECH KidiZoom Flix, VTECH
Meer weten?
Prijs: 64.99 euro.

Informatie

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.