logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Transformers power cube. Upgrade je transformers met All Spark


Heb jij de nieuwste Transformers-film: The Last Knight al gezien? Dan weet je dat de All Spark de belangrijkste levenskracht is voor alle transformers. Jammer dus dat jouw transformers niet over die kracht beschikken, toch? Dat zou gaaf zijn, je eigen Transformer! Maar Hasbro brengt het toch wel akelig dichtbij, met de All Spark Transformers.

Power Cube

Voor je aan een verzameling All Spark Transformers begint, heb je eerst een basisset nodig, waarin de Power Cube zit. Dit vierkante blokje, dat je via USB kunt opladen, beschikt over alle levenskracht en informatie die je All Spark Transformers nodig hebben. Plaats het blokje (opgeladen) in je robot, en zie ze tot leven komen! Je robots komen bijna letterlijk tot leven en zullen praten en geluiden maken zodra je ze beweegt. Dat maakt het spelen ermee wel een stuk gaver en stoerder. Zo hoor je Optimus Prime rondstampen als je met hem loopt en gaat Bumblebee’s motor razen zodra je hem in zijn modus van sportwagen heb getransformeerd. De Power Cube kan op elk figuur geplaatst worden en herkent zelf het personage. Elke figuur heeft 20 unieke zinnen en geluidseffecten. Deze technologische vernieuwing is een absolute primeur in de wereld van de actiefiguren.

Eenvoudigheid troef

De Power Cube is dan ook echt een geweldige uitbreiding voor de Transformers. Jammer genoeg (vind ik dan) is het ombouwen van robot naar voertuig (en andersom) nog steeds (te) eenvoudig. Ik denk dan een terug aan mijn jonge jaren, toen Transformers ook ontzettend populair waren. Toen was je soms best wel even bezig met het ombouwen van robot naar voertuig. Oké, dat zorgde ook wel dat je even uit het spel werd gehaald, maar de robots zagen er wel wat stoerder uit dan nu. Soms kon je zelfs nauwelijks zien wat voor voertuig het zou worden! Maar misschien is dat beeld ook wel ontzettend vertekend en gekleurd door de jaren heen. Ahum. Feit is wel dat je deze All Spark Transformers kunt ombouwen in maximaal 5 stappen. Bijna in een handomdraai dus, zeker als je de slag te pakken hebt. Heb je Power Cube starterspakket eenmaal bemachtigd? Breidt deze dan uit met de andere figuren uit de Transformers film: Bumblebee, Hound, Drift en Barricade. Deze figuren zijn los verkrijgbaar en met de Power Cube uit het starterspakket kun je ze ook tot leven wekken en hun eigen persoonlijkheid, zinnetjes en geluidseffecten activeren.

Conclusie over All Spark Transformers

De Power Cube zorgt echt wel voor een stoere aanvulling op de mogelijkheden van je Transformers. Dat het apparaatje reageert op de bewegingen die het actiefiguur maakt is natuurlijk geweldig – het brengt je robot bijna tot leven en maakt het spel in ieder geval een stuk echter. Combineer de Power Cube met andere Transformers uit de All Spark reeks voor nog meer geluiden en stemfragmenten!

Door: CooleSuggesties
Score: All Spark Transformers krijgt 8 van de 10 punten.

Informatie

Transforpers Power Cube, Hasbro
Klik hier voor de website
Prijs: vanaf 14.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.