logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Star Wars porg robotdier


Star Wars porg robotdier

Oké, nu moet ik even iets bekennen. Toen ik deze schattige beestjes zag op de perswebsite van Hasbro (nee, ik vertel niet waar je die kunt vinden 🙂 ) was ik toch echt even verbaasd. Had ik deze schepseltjes dan nog nooit eerder gezien? Ik bedoel – ik ken alle films uit de Star Wars saga. Deze beestjes – porgs – zouden toch moeten opvallen! Maar gelukkig – ik heb me niet vergist. Ik heb helemaal niets gemist – ze komen pas in beeld in de upcoming release van Star Wars: The Last Jedi!

Wat is een porg?

Een Porg is een hamsterachtige vogel die op de planeet Ahch-To leeft. Een planeet waar – in de film Star Wars: The Last Jedi – Luke Skywalker verbleef. Eigenlijk is het een mix tussen een cavia en een papagaaiduiker. Porgs hebben grote, zwarte ogen die ze zo schattig laten kijken en twee poten met zwemvliezen tussen de tenen. Maar pas op – ze hebben ook kleine, scherpe tanden! Porgs bouwen hun nesten op de kliffen van Ahch-To en zijn bijzonder nieuwsgierig. Hun jongen worden porglets genoemd.

Star Wars porg robotdier
Star Wars Porg van Hasbro

Welnu: het is aan Hasbro om die schattige wezentjes om te vormen tot een leuk speelgoed. Een flinke uitdaging, zeker omdat je veel verschillende partijen tevreden moet houden. Want naast het feit dat het super leuk speelgoed is, moeten de echte Star Wars-fans er natuurlijk ook niets op aan te merken kunnen hebben! Dat buitengewoon wonderlijk gelukt. Het schattige schepseltje (dat misschien zelfs wel een beetje mopperig kijkt – vergelijk het een beetje met een mopshond) reageert precies zoals je zou verwachten en maakt de geluiden zoals je die in de film te horen zult krijgen: een getjilp en gekwetter dat een beetje lijkt op het gekakel van kalkoenen gemixt met het balken van een ezel. Daarnaast kan de porg met zijn vleugels wapperen en loopt hij soms een stukje vooruit. Om het beestje in beweging te krijgen moet je eerst op zijn buikje drukken. Waarna een willekeurig programma aan geluiden en bewegingen zal starten.

Conclusie over Star Wars porg

de Porgs van Star Wars zijn schattig – dat is duidelijk. Gezien het aantal interactieve robots (waar ik voor het gemak ook even de Furby toe reken) kan het bij zo’n robotje echt alle kanten op. Hasbro heeft het in dit geval redelijk eenvoudig gehouden. Je drukt op zijn buik, waar de robots op reageert. Aan de ene kant had ik wat meer interactiviteit verwacht, aan de andere kant is dit ook wel weer lekker rustig: een huisdier dat reageert wanneer jij het wilt. De geluidjes zijn leuk en vermakelijk, en zodra je de batterijen vervangt door een goed exemplaar zul je er lang plezier aan beleven.

Door: CooleSuggesties
Score: Star Wars porg krijgt 7 van de 10 punten.

Informatie

Star Wars porg robotdier, Hasbro
Klik hier voor de website
Prijs: 70 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.