logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Speelgoed review: Light Battle Lasergames voor thuis

Lasergamen is – naast bijvoorbeeld het concept van Escape Rooms – de laatste jaren bezig met een enorme opmars in Nederland. Aan de ene kant logisch: ze laten zich prima combineren in een middag of avond vermaak en vertier. Net als Escape Rooms is het bij Lasergamen ook steeds beter mogelijk om het naar huis te nemen en thuis aan de slag te gaan met deze actieve bezigheid. Light Battle lasergames maken het nog een stukje aantrekkelijker, door relatief goedkope geweren aan te bieden waar je mee aan de slag kunt. Maar is goedkoop ook hier duurkoop? We gaan het uitzoeken!

De techniek achter Light Battle

De geweren van Light Battle werken met infrarood licht. Dat is op zich een relatief goedkope techniek, die je ook kent van de vertrouwde afstandsbediening voor je thuisapparatuur. Ieder geweer bevat zowel een zender als een ontvanger. Het is bij Light Battle dus de bedoeling dat je op het geweer richt, en niet op de persoon die het geweer vasthoudt. Het grote voordeel van deze keuze is dat je geen vest, ontvanger, helm of wat dan ook hoeft de dragen. Het geweer is alles. Een kleine beperking is dat het licht beïnvloed wordt door het aanwezige omgevingslicht. Hoe lichter de omgeving, des te minder groot is het bereik. In ideale omstandigheden bereik je zo’n 50 meter, overdag moet je minstens 30 meter kunnen halen. Het bereik van je kogels is bovendien afhankelijk van de gekozen munitie. Zo heeft het machinegeweer een aanzienlijk kleiner bereik dan de tragere Single Shot gun.

Hoe speel je deze lasergame?

Naast de schiet-techniek bevatten de geweren ook een indrukwekkende manier van organiseren. Je kunt namelijk maximaal vier teams instellen in de geweren (er zijn ook vier kleuren geweren beschikbaar, wel zo praktisch!). Het is nu aan ieder team om de tegenstanders te verslaan. Aan de zijkant van het geweer zie je vier levensbalken, die bestaan uit drie levens. Als alle levensbalken weg zijn, ben je af. Dat betekent in principe dat je 12 keer geraakt moet worden, maar je kunt per geweer ook aangeven wat voor munitie je gebruikt. En het ene type munitie doet nu eenmaal meer schade dan het ander! Zo doet een plasmagun 3 x zo veel schade als een single shot geweer. Met een Plasmagun is je tegenstander ineens een hele levensbalk kwijt! Wanneer je schiet of als je geraakt bent zal het geweer trillen en geluid maken. Een handige reminder!

Het geweer zelf

De Light Battle lasergeweren zien er uit als jaren-80 ruimtepistolen. Ook de bedrukking van de tekst doet daar sterk aan denken. Jammer, als die styling moderner en futuristischer was geweest, waren de geweren ook een stuk aantrekkelijker om uit de schappen te pakken. Toch voelen ze robuust en stevig aan – misschien niet zo stevig om in een boze bui tegen de grond te smakken, maar wel om tegen een stootje te kunnen. De laserguns zijn ongeveer 50 centimeter lang en 20 centimeter hoog: je hebt dus ook echt wat in handen. Naast deze geweren kun je ook kiezen voor pistolen, voor een wat handzamer formaatje. Je hebt echter wel een geweer nodig voor de coolste feature van de Light Battle geweren!

Niet valsspelen bij Light Battle

Met de Light Battle lasergame geweren voor thuis is vals spelen niet mogelijk. Sommige lasergames kunnen namelijk hun levens snel resetten door de geweren even uit- en weer in te schakelen. De Light Battle geweren hebben namelijk een geheugen, waardoor ze verder gaan waar ze waren gebleven. Het is dan alleen mogelijk met een Light Battle Anti-Cheat geweer van een andere teamkleur om je te voorzien van nieuwe levens.

Ga direct naar Light Battle Anti-Cheat lasergeweer op BOL.com.


Recensie over Light Battle lasergame geweren

De geweren van Light Battle zien er dan misschien niet heel erg stoer en futuristisch uit, ze doen precies wat je van ze verwacht. Bovendien heb je bij deze lasergame geen vest nodig, wat het wel zo comfortabel maakt. De geweren hebben talloze instelmogelijkheden en opties, zijn degelijk gebouwd en staan garant voor uren speelplezier. Maak van je buurt of bos een lasergameterrein met deze coole guns!

Score: 7


Informatie

Light Battle Anti-Cheat lasergun, Light Battle
Meer weten?
Prijs: 78 euro.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.